Karadeniz sahillerinde yoğunluk

Kastamonu'nun Karadeniz sahilindeki ilçesi Abana'da Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşandı.

  • 1269
Karadeniz sahillerinde yoğunluk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konaklama tesislerinin tam kapasite hizmet verdiği turistik ilçede, yerli ve yabancı turistler, sahil ve plajlarla aqua parka ilgi gösterdi.

Hava sıcaklıklarının da bunaltıcı seviyelerde seyretmesiyle vatandaşlar Karadeniz'in serin sularında serinlemeye çalıştı.

Yoğunluk nedeniyle el sanatları çarşısında ve esnaflarda da hareketlilik yaşandı.

Abana Belediye Başkanı Altan Erdoğan, 9 günlük bayram tatilinde ilçenin hareketli günler geçirdiğini söyledi.

Günübirlik ziyaretçilerle yoğunluğun arttığına işaret eden Erdoğan, "Abana, doğal güzellikleriyle, sahilleriyle yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin uğrak noktası. İlçe olarak kökenimiz de turizme dayanıyor. Yaz sezonunda, özellikle bayram tatilinde turistik tesislerde ve ilçemizde doluluk oranları en üst seviyeye çıktı. Günübirlik ziyaretçilerimiz de mesire alanlarında yoğunluk oluşturdu. Bu süreçte özveriyle çalışan belediye personellerimize, esnaflarımıza teşekkür ediyor, tatilcilerimize dönüş yolunda kazasız, sağlık ve huzur dolu yolculuklar diliyoruz." dedi.

Turistik tesis işletmecisi Evren Sıvar da hareketli bir bayram süreci geçirdiklerini belirtti.

Hafta başı itibarıyla yoğunluğun azalacağına dikkati çeken Sıvar, "Tatilin sona ermesiyle düşmeye başlayacak yoğunluk, bundan sonraki süreçte eylülün ortalarına doğru normal akışında devam edecek diye düşünüyoruz." ifadesini kullandı.