Karda mahsur kalan hastalara AFAD ve UMKE yetişiyor

Kastamonu'da kar yağışının etkili olduğu Cide ve Doğanyurt ilçesinde mahsur kalan hastaları, Kastamonu AFAD ve UMKE ekipleri kurtardı.

  • 1019
Karda mahsur kalan hastalara AFAD ve UMKE yetişiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’nun Doğanyurt ve Cide ilçesinde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Yer yer 1 metreyi aşan kar yağışı, köy yollarını da ulaşıma kapadı. Kapanan köy yolları nedeniyle ihtiyaçlarını gidermekte güçlük çeken köylüler, hastalarını da hastaneye ulaştıramıyor.

Gelen her ihbarı değerlendiren Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), ilk olarak Doğanyurt ilçesine bağlı Derindere Köyü ile Ortaburun Köyünde ve Cide’ye bağlı Çilekçe Köyünde aniden rahatsızlanan 48 yaşındaki Hatice Çetinkaya, 99 yaşındaki Şükrü Aygün ve Rukiye Aygün’ü, kar üstü paletli araç ile uzun uğraşlar sonunda alarak İnebolu Devlet Hastanesi ile Cide Devlet Hastanesine ulaştırdı.

Hastaları, hastaneye teslim ettikten sonra bir ihbar daha alan AFAD ve UMKE ekipleri, Cide’ye bağlı Çataloluk Köyünde fenalaşan ve kalbi sıkışan Dursun Akyol’a müdahale etmek için yola çıktı. 1 metreyi aşan zorlu kış şartlarında köye güçlükle Çataloluk Köyüne ulaşan AFAD ve UMKE ekipleri, aldığı alkolün etkisiyle fenalaştığı ileri sürülen Dursun Akyol’un evine giderek hastayı muayene etti. Akyol’un yoğun kar nedeniyle köy çarşısından evine dönerken yoğun karda fenalaştığı belirtildi. Ekipler, muayenenin ardından köyden ayrıldı.