Karın Yağmasını Çiftetelli İle Kutladılar

Ilgaz Dağı'ndaki kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı

  • 566
Karın Yağmasını Çiftetelli İle Kutladılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Ilgaz Dağı’nda uzun zamandır karın yağmasını bekleyen gençler, kar yağışını çiftetelli ve kartopu oynayarak kutladı. Bazı gençler ise, karın yağmasını fırsat bilerek araçlarıyla drift gösterisinde bulundu. Bazıları da, kar yağışının altında fotoğraf çektirmek için il merkezinden Ilgaz Dağına kadar araçlarıyla geldi. 

Bir yanda kar yağışı nedeniyle sevinç yaşanırken diğer yandan da kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler de yolda kaldı. Yoldan kalan sürücüler, araçlarına zincir takarak yollarına devam etmek zorunda kaldı.

Ilgaz Dağı’nda gece saatlerinde şiddetini artıran ve gece boyunca devam eden kar yağışı, yüksek kesimlerde etkisini giderek hissettiriyor. Ilgaz Dağında Oteller Bölgesi ve kayak pistlerinde kar kalınlığı giderek yükselirken, yüksek kesimlerde ise, kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti. Hava sıcaklığı, gece eksi 3 dereceye kadar düşerken, gündüz ise 3 derece olarak ölçüldü.

Kar yağışı sonrası Kastamonu-Çankırı Karayolu'nun Ilgaz Dağı mevkiinde ulaşım güçleşti. Ulaşımı açık tutabilmek için Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yollardaki önlemlerini arttırdı. Karayolları ekipleri, yollarda kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kar yağışına hazırlıksız yakalanan araç sürücüleri de, Ilgaz Dağı’ndan geçerken zor anlar yaşıyor. Meteoroloji Müdürlüğü'nün uyarılarına rağmen kar yağışını dikkate almayan sürücüler, kar engeline takılarak saatlerce yardım gelmesini bekledi. Bazı araç sürücüleri ise, Ilgaz Dağı'nı geçebilmek için araçlarına zincir takmak zorunda kaldı.

HAZIRLIKSIZ YAKALANAN SÜRÜCÜLER YOLDA KALDI

Ankara’dan Kastamonu’ya gitmekte olan bir sürücü, karın yağmasından dolayı sevinç duyduğunu belirterek, ulaşım güçleşse de karın yağmasını dört gözle beklediklerini söyledi. Bir başka sürücü ise, Kastamonu’dan Ankara’ya gittiğini ifade ederek; “Hava kötü, tahmin edemedik karın yağışını, bu yüzden de yolda kaldık. Hazırlıksız yakalandık, şimdi de uğraşıyoruz zincir takmaya. İnşallah takabilirsek yolumuza devam edeceğiz” dedi. Bir başka sürücü de Ilgaz Dağı'nda kar yağmasından dolayı yolların ağırlaştığını söyleyerek, bu yüzden de şoförlerin güçlük çektiğini belirtti.

KARIN YAĞMASINI ÇİFTETELLİ OYNAYARAK VE DRİFT YAPARAK KUTLADILAR

Öte yandan uzun zamandır karın yağmasını bekleyen bazı gençler de, karın yağmasını çiftetelli oynayarak ve araçlarına drift yaptırarak kutladı. Ayrıca gençler, kar bulmuşken kar topu da oynamayı ihmal etmediler. Uzun zamandır bekledikleri kar yağışının başladığını aktaran bir kişi; “Karın keyfini çıkartmak için araçlarımızla birlikte, Ilgaz Dağı'na geldik. Şimdi de karın yağmasının tadını çıkarıyoruz” diye konuştu.

Kar yağışından dolayı Ilgaz Dağı'nın zirvesine fotoğraf çektirmek için geldiğini belirten bir başka kişi de; “Kastamonu’da şehir merkezinde yağmur yağıyordu. Biz de, Ilgaz Dağı'nda kar yağdığını tahmin ettik. Fotoğraf çektirmek için ve yılın ilk karını görmek için Ilgaz Dağı'nın zirvesine geldik. Arkadaşlarımızla birlikte bu anı ölümsüzleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)