Kastamonu, Bu Yıl 36 Bin Yolcu Ağırladı

Kastamonu Havalimanından bu yıl ilk yarısında 36 bin 100 kişi yararlandı.

  • 756
Kastamonu, Bu Yıl 36 Bin Yolcu Ağırladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU, 6 AYDA 36 BİN YOLCU AĞIRLADI
VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Kastamonu Havalimanından bu yıl ilk yarısında 36 bin 100 kişi yararlandı. Ayrıca havalimanından bu yıl itibariyle 820 uçak iniş-kalkış yaptı. 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Haziran ayı kesin olmayan uçak trafiği verilerini paylaştı. DHMİ verilerine göre, Kastamonu’da bu yılın ilk yarısında 6 ay içerisinde iç hatlarda 476 uçak seferi gerçekleştirildi. Bu uçak seferlerinden toplam Kastamonu Havalimanı’nda 36 bin 100 yolcu trafiği yaşandı. Havalimanından gerçekleştirilen ticari uçak sefer sayısı ise 344 olarak açıklandı. DHMİ verilerine göre, havalimanında kaydedilen yük trafiği ise 252 ton olarak açıklandı.
Kastamonu Havalimanı, 5 Temmuz 2013 tarihinde uçak seferlerine başlamasına rağmen kısa sürede büyük bir rağbet gördü. Buna rağmen Kastamonu Havalimanı, kısa sürede taşıdığı yolcu sayısı bakımından Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir (Anadolu Yakası), Kocaeli Cengiz Topel, Siirt, Sinop, Tokat, Zonguldak Çaycuma ve Uşak havaalanlarını geride bırakmayı başardı.
Kastamonulu vatandaşlar, Havalimanının açılmasıyla birlikte şehirde hareketlilik yaşandığını belirterek, Kastamonu’nun dünyaya açılan kapısının Havalimanından geçtiğini belirttiler.