Kastamonu'da 'dolu' tedirginliği

Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 10 bin aracın dolu nedeniyle zarar gördüğü kentte yapılan sağanak ve fırtına uyarıları nedeniyle vatandaşlar kapalı otoparklara yöneldi.

  • 956
Kastamonu'da 'dolu' tedirginliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da 13 Eylül'de etkili olan ve yaklaşık 10 bin araca zarar veren dolunun ardından yapılan sağanak ve fırtına uyarısı nedeniyle vatandaşlar tedirginlik yaşıyor.

Meteorolojiden yapılan sağanak ve fırtına uyarıları nedeniyle vatandaşlar kapalı otoparklara yöneldi. Kentteki kapalı otoparkların bazıları yoğunluk nedeniyle kapılarını kapatırken otoparklarda yer bulamayan vatandaşlar örtülerle araçlarının üzerini kapattı.

Açıklama yapan otopark işletmecisi Ercan Köylü, meteoroloji, AFAD ve belediyenin sağanak ve fırtına uyarısı yaptığını söyledi.

Bu nedenle otoparklarda yoğunluk oluştuğunu anlatan Köylü, "Vatandaşlar araçlarını saklamaya çalışıyor. Mal canın yongasıdır. Tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Dün gece çok yoğunluk vardı." dedi.

Dolu göçüğü onarımı yapan Erkan Küçükkurt ise "İnsanların tedirgin olması çok doğal. Çünkü önceki doluda araçları büyük zarar gördü. Otoparklara çok yoğun bir talep var. İnsanlar yoğun bir şekilde otoparklara hücum ediyorlar. İnşallah bir zarar ziyan gelmez." diye konuştu.

Vatandaşlardan Tahir Sarhoşoğlu da uyarılar nedeniyle aracını kapalı otoparka çektiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen dolu nedeniyle oğlunun aracında hasar oluştuğunu kaydeden Sarhoşoğlu, "İnşallah bir şey olmaz. Haberi duyunca tedbirli olmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Meteorolojiden yapılan açıklamada ise "Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde salı sabah saatlerinden itibaren görülecek sağanak yağışların, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (30-60 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.