Kastamonu'da sokak hayvanları için 'İmece Projesi'

Üniversite öğrencileri ile Devrekani Belediyesinin iş birliğindeki "İmece Projesi" kapsamında sokak hayvanları sağlık taramasından geçirilerek besleniyor.

  • 763
Kastamonu'da sokak hayvanları için 'İmece Projesi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da üniversite öğrencileri ve Devrekani Belediyesi iş birliğinde sokak hayvanları için "İmece Projesi" hayata geçirildi.

Kastamonu Üniversitesi Devrekani Türkiye Odalar Borsalar Birliği Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü öğrencileri ile Devrekani Belediyesi tarafından başlatılan "İmece Projesi" kapsamında sokak hayvanları beslenip, bakımları yapılıyor.

Öğretim görevlisi Eser Aygül yaptığı açıklamada, proje fikri doğunca öğrencilerin hemen harekete geçtiğini söyledi.

Proje Hazırlama Dersi kapsamında yapılan faaliyette öğrencilerden Tuğba Demir, Harun Cihan, Yasemin Güven, Ebru Demir, Muhibe Bıçakcı'nın sokaklarda kaderlerine terk edilen hayvanların beslenmesi ve sağlık taramasından geçirilip tedavilerinin yapılması için çalıştıklarını belirten Aygül, "Belediye, ilçede bulunan sokak hayvanlarını toplayıp bakımevine götürüyor. Burada veteriner hekim Ahmet Köprülüoğlu tarafından sağlık kontrolünden geçirilerek tedaviye ihtiyaç duyanlara gerekli tedaviler uygulanıyor. Sonra da öğrenciler tarafından besleniyorlar." ifadesini kullandı.

Öğrencilerin sokak hayvanlarıyla uzun süre vakit geçirdiğini anlatan Aygül, "Sokak hayvanları ile saatlerce çeşitli oyunlar oynayarak zaman geçiren öğrenciler, bu anlamlı projede kendilerine destek olan belediye başkanı Engin Altıkulaç'a teşekkür etti. Başta Devrekani halkı olmak üzere toplumumuzu sokak hayvanları konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz." dedi.