Kastamonu Eğitimspor Ankara'da buluştu

1990'lı Yıllarda Kastamonu'da amatör futbol liglerinde mücadele eden Eğitimspor'un oyuncuları Ankara'da bir araya geldiler.

  • 1454
Kastamonu Eğitimspor Ankara'da buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1990’lı Yıllarda Kastamonu’da amatör futbol liglerinde mücadele eden, şampiyonluklar kazanan Kastamonu Eğitim Yüksekokulu’nun futbol takımı Eğitimspor’un oyuncuları Ankara’da Başkent Öğretmenevinde bir araya geldiler.

O zaman ki takımın başında yer alan antrenör İlyas Okan ve yönetici Ömer Saylar’ın Gazi Üniversitesi’nde evsahipliği ile ve takımın kaptanı Recep Güngör’ün çabalarıyla gerçekleşen buluşmada duygusal anlar yaşandı. Aradan 25 yıl geçmesine rağmen daha dün ayrınınmış gibi sohbet eden, Kastamonu’yu ve o günleri yad eden eski sporcular hocalarının önderliğinde Anıkkabir’i ziyaret ettiler ve Gazi Üniversitesi’ni gezdiler. Gazi Üniversitesi’nin gezilmesinin ardından eski Eğitimsporlu futbolcular aralarında gösteri maçı yaptılar.

Eğitimspor’un o zaman ki kaptanı Recep Güngör; "Bizler Kastamonu'da en güzel en özel günlerimizi geçirdik. Çok şeyler paylaştık. Yeri geldi bir soğanı dörde böldük öyle yedik. Yeri geldi bir ekmeği sekize böldük yedik. Siz büyüklerimiz de yeri geldi cebimize harçlığımızı koydunuz karnımızı doyurdunuz. Bunların hepsi Eğitimspor da oynarken ve de sezon öncesi kamplarda yaşandı.O yüzden 5-6 Temmuzda Ankara'da buluşan o 18 mükemmel insan ne hocalarını ne Kastamonu’yu ne de birbirlerini unuturlar" dedi.

Eğitimspor’un o zaman ki yöneticisi Ömer Saylar ise; "Sevgiyi, saygıyı, dostluğu ve vefayı öğrendiğiniz okul yıllarına dönüp bu beraberliği arkadaşlığı gösterdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Kastamonu Eğitim Fakültesi’ndeki  tüm hocalarıma saygılar sunuyorum. Bu ekibin bir parçası olmaktan ömür boyu gurur duydum ve de her zaman da duyacağım. Aramızdan ayrılan rahmetli olan öğretmen arkadaşlarıma da Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

Eğitimspor’un o zaman ki antrenörü İlyas Okan ise şunları söyledi: "Türkiyemin dört bir yanında öğretmenlik yapan 25 yıl önceki Kastamonu Eğitim Spor futbolcularımla Ankara'da toplandık. O güzel günlerimizi yâd ettik çok güzel 2 gün geçirdik. En çok hoşuma giden 25 yıl önceki sevgi ve muhabbetin eksilmediğini ve daha da arttığını gördüm. İşte sporun birleştirici, paylaşımcı ve sevgi dolu atmosferini burda yaşadık, katılamayan arkadaşlarımızı ve sporcularımızı andık. Kulübün kurulmasında bizlere yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen başta okul müdürümüz Mustafa Eski, Mehmet Kiremit, kulüp başkanımız İsmail Eski, yöneticilerimiz Ömer Saylar, Sait Uysal ve Mehmet Doğru’ya, yine bizleri o eski ford münübüsle kar kış demeden kahrımızı çeken şoförümüz Durmuş Gökçetin'e şükranlarımı sunuyorum. İnşallah en kısa zamanda Kastamonu’da buluşmak ümidiyle"