Kastamonu Sıcaklardan Kavruldu

Bunaltıcı sıcaklar Kastamonu'yu kavurdu.

  • 554
Kastamonu Sıcaklardan Kavruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU SICAKLARDAN KAVRULDU
VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Bunaltıcı sıcaklar Kastamonu’yu kavurdu. 
Kastamonu’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kısa bir süre önce sağanak yağışların yaşandığı Kastamonu’da şu an kavurucu sıcaklar baş gösterdi.
Termometrelerin 42 dereceyi gösterdiği Kastamonu’da, sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için gölgelik alanlara kaçtı. Bazı vatandaşlar bunaltıcı sıcak havadan dolayı çimenlerin üzerinde uyuya kaldı. Sıcak havaların Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle oruçlu vatandaşlar, büyük zorluk yaşadı. Oruçlu vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanında buldukları gölgelik alanlarda oturarak serinlemeye çalıştı. İnsanların yanı sıra sokaktaki hayvanlarda sıcak havadan etkilendi. Sıcaktan bunalan hayvanlar, buldukları gölgelik alanlarda uyumayı tercih etti.
Öte yandan hava sıcaklıklarının artması, Ramazan ayında çalışmak zorunda olan işçileri etkiledi. Kastamonu Belediyesine ait çevre düzenlemesi yapan işçiler, sıcak havaya rağmen yol kenarlarında ve orta refüjde ağaçlandırma çalışmalarını sürdürdü. Hava sıcaklıklarının artmasının kendilerini fazlasıyla zorladığını belirten bir işçi, şöyle konuştu: “Allah’ın yardımı ile hem çalışıyor hem de orucumuzu tutuyoruz. Allah, sabrını bir şekilde veriyor. Sıcakların artması bizleri zorlasa da hakkın yardımıyla çalışıyoruz.” Vatandaşlar da, sıcak havaların kendilerini olumsuz etkilediğini ve Ramazan ayında oruç tutmakta bir hayli zorlandıklarını söyledi.
Kastamonu’da birkaç gündür seyreden sıcak hava nedeniyle termometreler 42 dereceyi gösterdi. Bu sıcaklıkla Kastamonu, tarihinde en yüksek sıcaklığı görmüş oldu.