Kastamonu'da evi yıkılan aile yardım bekliyor

Kastamonu'da bir süre önce yaşanan sel afetinden etkilenen ahşap bina çöktü. Zor şartlarda geçimini sağladığını anlatan ev sahibi Nevzat Say (62), evini yeniden yapabilmek için yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

  • 1600
Kastamonu'da evi yıkılan aile yardım bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı Kuşkayası köyü Mutça Mahallesi’nde Nevzat Say’a ait iki katlı ahşap ev çökerek kullanılamaz hale geldi. Bir süre önce Cide’de yaşanan sel afetinden sonra zarar gören ev, daha fazla dayanamayarak büyük bir gürültüyle çöktü.

Eşiyle birlikte gidecek başka bir yerleri olmadığını belirten Nevzat Say, çökmeden kısa bir süre önce fındık bahçesine fındık toplamak için gittiğini ve bu sayede binanın altında kalmaktan kurtulduğunu söyledi.

Geçimini az miktarda bahçesinde yetiştirdiği fındık ve büyükşehirlerdeki halk pazarlarında çalışarak sağladığını ifade eden 62 yaşındaki Nevzat Say, “Yılın yarısını gurbette çalışarak diğer yarısını da köyümdeki fındık bahçemle ilgilenerek geçiriyorum. Yaşanan büyük sel afeti sebebiyle evimiz büyük miktarda zarar gördü ama kalacak başka yerimiz olmadığı için korksak da eşimle birlikte burada yaşamak zorunda kaldık. O sabah erken kalkarak fındık bahçemdeki mahsulleri toplamak için gitmiştim. Bahçeye daha yeni gelmiştim ki, komşularım evimin yıkıldığını haber verdiler. Eşim rahatsızlandığı için kısa süre önce İstanbul’a tedavi olması için göndermiştim ama ben evden biraz daha geç çıksaydım altında kalabilirdim” diye konuştu.

Zor şartlarda geçimini sağladığını anlatan Say, evini yeniden yapabilmek için yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım beklediğini söyledi.

Eşi gibi kendisinin de sağlık sorunları olduğu için çalışmakta güçlük çektiğini söyleyen Nevzat Say, “Eşim gibi bende bazı rahatsızlıklarımdan dolayı eskisi gibi çalışamıyorum. Emekliliğim ve sağlık güvencemiz de yok. Elde avuçta babadan kalma bu evimiz vardı. Şimdi amcamda bazen de komşularımızda kalıyorum ama ne zamana kadar kalabilirim. Yeni ev yapacak gücümüzde yok devlet büyüklerimizden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.