"Kendisinin bugünlerini görmüş olmam benim için onur kaynağı"

Kastamonu Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu'nu ilkokul öğretmeni Ömer Yılmaz ziyaret etti.

  • 1118
&quotKendisinin bugünlerini görmüş olmam benim için onur kaynağı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Vidinlioğlu’nu ziyaret eden ilkokul öğretmeni Ömer Yılmaz, Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun ilkokul yıllarını anlattı.

"O’nunla ilgili olarak ilk söyleyeceğim şey; saygılı ve başarılı bir insandı. Hiçbir gün olsun beni üzmedi. Gözde bir öğrenciydi benim gözümde" cümleleri ile o günleri anlatmaya başlayan Ömer Yılmaz, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ile ilgili olarak hiç unutamadığı bir anısını da şu sözleriyle ifade etti: "Okullar başlayalı bir ay falan olmuştu. Bir gün sınıfa girdim teneffüste. Galip’in iki gözü iki çeşme ağlıyor. ‘Niye ağlıyorsun oğlum’ dedim. ‘Öğretmenim ben okumak istiyorum. Okuyamıyorum. Yazamıyorum’ dedi. ‘Oğlum’ dedim. ‘Bak yanındaki arkadaşın okuyup yazabiliyor mu? Daha birinci sınıf’ dedim. ‘Hayır’ dedi. Arka sıradaki arkadaşını gösterdim. ‘O Okuyabiliyor mu’ dedim. ‘Hayır’ dedi. ‘Ama Mustafa Ağabeyim okuyor’ dedi. Mustafa Ağabeysini okurken görmüş. Tabi o büyük sınıflarda. ‘Sen de birkaç ay daha geçsin okuyacaksın. O büyük sınıflarda’ dedim. Sonuçta ilk okuyanlardan birisi oldu. Azimkar bir öğrenciydi. Ben O’nunla ilgili bu hatırayı hiç unutmam” dedi.

“O gün ben Galip’in notunu vermiştim” diyen Ömer Yılmaz; “Kendisini o gün belli etmişti. Tamam dedim. Bu çocuk hırslı bir çocuk. Azimli bir çocuk ileride inşallah iyi bir insan olarak yetişir. Umduğumuzu da bulduk. Kendisinin bugünlerini görmüş olmam benim için çok büyük bir onur kaynağı. Allah yardımcısı olsun. Başarısının devamını dilerim. İyi bir insan olması, çevresine yararlı olması halka büyük bir hizmet. Özellikle buralara seçimle gelmesi daha büyük bir şeref” dedi.

Vidinlioğlu’nun aynı zamanda vefalı bir öğrenci olduğunu da anlatan ilkokul öğretmeni Ömer Yılmaz şöyle devam etti: “Devamlı hatırlardı beni. Bayramlarda herkesten önce o gelirdi. Bizi çok mutlu ediyordu.”

"Hocama minnettarım"

İlkokul öğretmeni Ömer Yılmaz’ın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Vidinlioğlu; “İlkokul dönemi hepimiz için ayrı önemde, ayrı yeri var. Belki bazı öğretmenlerinizi hatırlamazsınız. Ama ilkokul öğretmenlerinizi unutmanız mümkün değil. Hayatınızın ilk dönemi. Size okumayı yazmayı öğreten kişi ve sizin gelişiminiz üzerine onun çizdiği yol çok önemli. Genelde ilkokul öğrencileri için öğretmenleri idoldür. Hep öğretmeninizi örnek alırsınız. Evin içinde anne baba. Ondan sonra da ilkokul öğretmeniniz gelir. Sizin hayata bakışınızın, toplum içindeki ilişkilerinizin temellerini atan insan öğretmen. Benim öğretmenimin yeri çok farklı. Onun için unutmam mümkün değil. Bağım da hiç kopmadı. Adaylık sürecinden beri üzerine basa basa dile getirdiğim bir şey var. Eğitim, eğitim, eğitim… İyi öğretmenler iyi öğrenciler yetiştirir. İyi bireyler yetiştirir. Bu durum memleket için de çok önemli. Sadece fert olarak değil, gelecek kaygısı taşıyan herkesi ziyadesi ile ilgilendiren bir dönem ilkokul dönemi. Mutlaka ama mutlaka milli eğitim camiasının da bu noktada ayrı bir çalışma yapması lazım. Çünkü çocuk 2 kere 2’nin 4 ettiğini bugün öğrenmezse 1 sene sonra, 2 sene sonra, 3 sene sonra öğrenir. Ama memleket sevgisi, vatan sevgisi, Atatürk sevgisi, bayrak sevgisi bunları hep ilkokulda öğrenirsiniz. Bizi biz yapan değerler de zaten bunlar. Onun için ilkokul döneminin de hepimiz için ayrı bir yeri var. Hocama ben minnettarım.”

Her zaman hırslı bir öğrenci olduğunu da sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu; “Sınıfta birisinin benden fazla not almasını kabullenemezdim. O aldıysa ben niye alamadım derdim kendime. Bu hep de böyle devam etti. Benim elime kağıt kalem alıp da yazılı var diye çalışmışlığım da yoktur. Genellikle sınıfta öğrenirdim. Canım sıkıldığında da matematik sorusu çözerdim. Bu alışkanlığımı hala devam ettiriyorum. Mesela kafam dağılsın diye yoğunluk arasında su doku çözüyorum” dedi.

Ziyaretin ardından Başkan Vidinlioğlu ilkokul öğretmeni Ömer Yılmaz’ı elini öperek uğurladı.