Köylerde odun telaşı

Kastamonu'nun bir orman kenti olması nedeni ile köyde yaşayan vatandaşlarımız genellikle yakacak ihtiyaçlarını odun ile karşılıyorlar.

  • 1676
Köylerde odun telaşı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu köylerimizde kış mevsiminin yanaşması nedeni ile odun telaşı başladı.

Kastamonu’nun bir orman kenti olması nedeni ile köyde yaşayan vatandaşlarımız genellikle yakacak ihtiyaçlarını odun ile karşılamaktalar.

Kimi köylülerimiz devletin müsaade ettiği orman alanlarından yakacak ihtiyacını karşılıyor, kimi ise kendisine ait tarla bahçe gibi yerlerden ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kastamonu Merkez Budamış Köyünde yaşayan Mustafa Şengül odun ihtiyacını kendi bağ bahçesinden karşılayanlardan biri.

1937 doğumlu, doğduğundan bu yana bu köyde yaşadığını söyleyen Şengül; "Önceleri orman tarafından köylere nakliye verilirdi. 3-5 gün gibi bir süre ile ormandan odunlarımızı kendimiz yapardık. Sonrasında ise bu hazır odun yani ster şekline dönüştü. Ücretli olduğu için ster odun alan fazla olmuyor, bunun yanısıra yakacak ihtayaçlarının bir kısmı da kömür ile karşılanıyor. Kendime ait bahçemde bulunan odunları yakacak ihtiyacımı gidermek üzere bu sene oğullarım ile kesmeye karar verdik. Oğullarımdan İsmail Şengül Tedaştan emekli, Murat Şengül Kastamonu  Adliyesinde çalışıyor. Tatil günleri olduğunda köye yardıma geliyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.