Küre Dağları Milli Parkı'nda sonbahar

"Korunan Alanlar Ağı Parkları" sertifikasına sahip bölgedeki akarsu ve şelalenin çevresinde sararmaya başlayan yapraklar, ziyaretçilere görsel şölen sunuyor.

  • 1562
Küre Dağları Milli Parkı'nda sonbahar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağaç ve bitki türlerinin oluşturduğu renklerin yanı sıra şelalesi, kanyonu ve dereleriyle görülmeye değer güzellik sunan Küre Dağları Milli Parkı'nda sonbaharla sararmaya başlayan yapraklar, ziyaretçilere görsel şölen sunuyor.

Bartın ve Kastamonu sınırlarında bulunan, "Korunan Alanlar Ağı Parkları (PAN Parks)" sertifikasına sahip milli parkta, sonbaharda seyrine doyulmayan manzaralar oluşuyor.

Yaklaşık 37 bin hektarı kapsayan Küre Dağları'nda akarsu çevresindeki ağaçlar ve dökülen yapraklar, fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Endemik bitkilere, zengin yaban hayatına ve otantik değerlere sahip Küre Dağları Milli Parkı, doğa yürüyüşü ve foto safari gibi aktivitelere de imkan sağlıyor.

Bartın'a 60 kilometre uzaktaki Ulukaya köyü şelalesi, mağarası, kanyonu ve vadisiyle her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği mekanlar arasında bulunuyor.

Her mevsim ayrı güzelliğe bürünen milli parktaki ormanlarda, yeşilin ve sarının iç içe geçtiği sonbaharda "tabloluk görüntüler" ortaya çıkıyor.

"Projeler, ziyaretçi sayısını arttıracak"

Küre Dağları Milli Parkı Müdürü Ahat Deliorman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PAN Parks sertifikasına sahip milli parkın, 2012'de Avrupa'nın çok özel 13 noktasından biri seçildiğini söyledi.

Sertifikayla bölgedeki geleneksel kültür ve mimarinin korunmasının önem kazanmasının yanında işletmelerin belirli standartlarda ürün ve hizmet sunmasının sağlandığını anlatan Deliorman, şunları kaydetti:

"Milli parkta doğal güzelliklerin yanı sıra zengin ve çeşitli folklorik değerler önemli turizm potansiyeli oluşturmaktadır. Özgün mimari dokusunu koruyan köy evlerinden kadınların günlük yaşamlarında halen kullandıkları geleneksel renkli giysilere, el sanatlarından yöreye has yemeklere kadar çeşitlendirilen kültürel değerler, doğa güzelliğiyle bir araya gelerek ziyaretçilere otantik bir görsellik sunmaktadır. Kastamonu'nun Azdavay ilçesindeki Çatak Kanyonu'na cam seyir terası yapıldı. Çevre ve peyzaj düzenlemesinin ardından turizme açılacak seyir terası, bölge için önemli bir gereksinimi karşılayacak. Yine tabiat eğitim merkezi, konaklama üniteleri, açık hava eğitim alanları ile eğitim maksatlı yürüyüş parkurlarını kapsayan Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü Kızılcasu Özel Proje Alanı'nın 1. etabı tamamlanma aşamasına geldi. Uluslararası tanıtımlar ve önemli turizm destinasyonları içinde yer alan Küre Dağları Milli Parkı'nda hayata geçirdiğimiz cam seyir terası, doğa eğitim merkezi gibi projeler, yöredeki yerli ve yabancı turist sayısında daha çok artış sağlayacak."

Deliorman, her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen bölgenin özellikle sonbaharda fotoğraf tutkunlarının uğrak mekanları arasında yer aldığını da sözlerine ekledi.

AA