Meteoroloji uyardı, kar geliyor!

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Orta Karadeniz Bölgesi'nin bu akşam saatlerinden sonra batı kesimlerinden başlamak üzere, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini duyurdu.

  • 3599
Meteoroloji uyardı, kar geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden (BTUM) yapılan yazılı açıklamada, “Bu akşam saatlerinden itibaren Kastamonu ve Sinop çevrelerinin, gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerde kar, kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla yer yer kar şeklinde olacağı bekleniyor. Kar yağışının, özellikle bölgenin sahil kesimleri hariç, kuzey kesimlerinde etkili olacağı, kar yüksekliğinin ise 20 cm ve üzerinde kar örtüsü oluşturacağı ve hayatı olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının bölge genelinde 10 derece civarında azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği bekleniyor” denildi.

Denizlerde fırtına beklenildiği ifade edilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Denizlerimizde, salı ve çarşamba günleri fırtına beklenmektedir. Fırtınanın Batı Karadeniz’de Yıldız ve Poyrazdan, Doğu Karadeniz’de ise Günbatısı ve Karayelden 6 ila 8 kuvvetinde esmesi beklenmektedir."