Öğrencilerden hastanedeki çocuklara moral ziyareti

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri, hastanede yatan çocukları ziyaret ederek moral verdi.

  • 670
Öğrencilerden hastanedeki çocuklara moral ziyareti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Damla Gönüllüleri Derneği üyesi 25 üniversite öğrencisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Damla Projesi kapsamında Kastamonu Devlet Hastanesi'nde tedavi gören çocukları ziyaret etti.

Ziyarette bazı öğrenciler palyaço kıyafeti giyerken, bazıları da yüzünü boyayıp gösteri yapıp, çocuk hastalarla birlikte oyun oynadı.

Derneğin Kastamonu temsilcisi ve Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Fatma Gülşah Düzenli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanlara yardım kuruluşu gibi değil, kalplerine dokunarak yardımcı olmayı istediklerini söyledi.

"Bir nebze olsun sevgiyi aşılamak, onları mutlu etmek için yola çıktık. Umudu olmayanlara bir damla umut olmak için yola çıktığımız için ismimiz de Damla" diyen Düzenli, hastanede çocuklar için çeşitli etkinlikler yaptıklarını, aynı zamanda çocukların aileleriyle sohbet edip sorunlarını dinlediklerini aktardı.

Gönüllülerden Kübra Nur İpek de insanların gönlüne dokunmak istediklerini belirterek, "Birisine yardımcı olursak, aslında kendimize daha çok yardım etmiş oluyoruz. Bir çocuğun, bir insanın kalbine dokunduğunuzda aslında kendi kalbinize daha çok dokunuyorsunuz." dedi.