Öz, 'Sağlık Çalışanlarının Özlük Hakları Düzenlenmeli'

Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammından faydalandırılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

  • 503
Öz, 'Sağlık Çalışanlarının Özlük Hakları Düzenlenmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SAĞLIK-SEN KASTAMONU ŞUBE BAŞKANI MEHMET ÖZ:

- "SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖZLÜK HAKLARI DÜZENLENMELİ"

(İHA) - Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammından faydalandırılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. 

Fiili hizmet zammı konusuna bir örnek veren Öz, “Bir kaza oluyor olay yerine polis, itfaiye ve gazeteci geliyor. Müdahale etmek ve can kurtarmak için sağlık görevlileri de geliyor. Sağlık görevlileri dışındaki herkes yıpranma payı alırken, sağlıkçılar yıpranma payı alamıyor. Bu anlamda yapmış olduğumuz araştırmalara göre polislerin tükenmişliği 25,85 puan iken sağlık çalışanların tükenmişliği ise 23,96 puan, yani polislerle neredeyse aynı tükenmişliğe sahip. TBMM’de görüşülmekte olan torba kanuna bir ek yapılarak sağlık çalışanlarına da yıpranma payı verilmelidir” şeklinde konuştu.

Görevi başında vefat eden sağlık çalışanlarının görev şehidi sayılmasını da isteyen Öz, yakınlarının da şehit yakınlarına getirilen kolaylık ve sağlanan haklardan faydalandırılması gerektiğini ifade etti. Başta 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapanlar olmak üzere sağlık çalışanlarının görevleri başında bir kaza ile karşı karşıya kalma riski taşıdıklarına dikkat çeken Öz, İstanbul’da meydana gelen kazada hayatını kaybeden polisin şehit kabul edilip devlet töreniyle uğurlanırken, ambulans şoförünün o gün unutulması ve haberlerde ‘Bir sağlık görevlisi hayatını kaybetti’ şeklinde sunulmasından duydukları üzüntüyü dile getirdi. Sağlık çalışanlarının zor şartlar altında görev yaptığını belirten Sağlık-Sen Başkanı Öz, acil servis, yoğun bakım ve ameliyat hane çalışanlarının nöbet ücretlerine getirilen artışın bütün sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine de uygulanmasını istedi. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların teşkilat ve görevlerini düzenleyen 663 Sayılı Kanun Hakkında Kararname ile büyük kayıp yaşayan ve araştırmacı kadrosuna atanan yöneticilerin mağduriyetinin giderilmesini de isteyen Öz, bu kişilerin araştırmacı olmadan önceki mali haklarının yeniden verilmesiyle bu sorunun çözüleceğini bir hakkın teslimi olacağını ifade etti.

Öz sözleşmeli iken kadrolu olma hakkı elde eden kamu görevlilerine getirilen, ‘5 yıl başka kurumda görev yapamama’ uygulamasının da kaldırılması gerektiğini belirtti.