Parka ilk kadın maden şehidinin adı verildi

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde yapımı tamamlanan park ve çeşmeye, 2006 yılında Azdavay ilçesindeki grizu patlamasında yaşamını yitiren maden mühendisi Huriye Güney'in adı verildi.

  • 1470
Parka ilk kadın maden şehidinin adı verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde yapımı tamamlanan park ve çeşmeye, Türkiye'nin ilk kadın maden şehidi Huriye Güney'in adı verildi.

Kastamonu'nun Azdavay ilçesi Bakırcı köyündeki Deka Madenciliğe ait kömür işletmesinde 7 Temmuz 2006'da meydana gelen grizu patlaması sonucu yaşamını yitiren maden mühendisi Huriye Güney'in adı Hanönü ilçesinde yaşatıldı.

Güney'in adı, ilçede yapımı tamamlanan park ve çeşmeye verildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, ilçenin maden kasabası olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Uçar, açıklamasında şunları kaydetti:

"Her türlü tehlike ve zorluğu göğüsleyerek mücadele veren, ekmeğini yerin yüzlerce metre altında çalışarak çıkarmaya çalışan madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler gününü kutluyor, yer altı ve yer üstünde maden kazalarında hayatını kaybeden maden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. İlçemizde yapımı tamamlanan parka ve içinde bulunan çeşmeye Türkiye'nin ilk kadın maden şehidi olan Hanönülü maden mühendisimiz Huriye Güney’in ismini verdik. Bu vesile ile bütün madencilerimize kazasız belasız, huzurlu ve sağlıklı bir çalışma hayatı diliyor, madencilerimize ve fedakar ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

AA