Polis Ve Öğrenciler Ev Temizledi

Türkiye'de sürekli karşı karşıya gelen polis ve üniversitesi öğrencileri, bu sefer sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir araya geldi.

  • 624
Polis Ve Öğrenciler Ev Temizledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de sürekli karşı karşıya gelen polis ve üniversitesi öğrencileri, bu sefer sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir araya geldi. Polis ve öğrenciler, birlikte Kurban Bayramı öncesinde belirledikleri yoksul ve yaşlı ailelerin evlerine ziyarete giderek temizlik yaptılar.


Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri, “Geçmişten Geleceğe Bir Köprü Projesi” kapsamında daha önceden belirledikleri evlere ziyaretlerde bulundular. Kimsesi olmayan veya çeşitli nedenlerle yakınlarından gerekli ilgili göremeyen yaşlıları yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ziyaret eden polis ve üniversite öğrencileri, yaşlı ailelerin bayramını kutlayıp evlerinde temizlik yaptılar. Bu kapsamda İsmailbey Mahallesi Şehit Ertan Sivrioğlu Sokak üzerinde kimsesi olmayan Sabri ve Kamile Beşli çiftini ziyaret etti. Sadece yaşlılık maaşları bulunun yaşlı çift, geçimlerini de bu şekilde sağlıyor. Hiç çocukları olmayan yaşlı çifti, hem mutlu etmek hem de bayram öncesi ziyarete gelecek davetlilere daha ferah bir ortam oluşturmak için temizlik yaptılar. Polis ve öğrenciler, tek tek odaları gezdiler. Evin her tarafını baştan sona temizleyen polis ve öğrenciler, yatakları düzeltip camları sildiler, evi süpürgeyle süpürüp mutfaktaki bulaşıkları yıkadılar ayrıca evde örümcekler tarafından oluşan ağları temizlediler.


"26 YAŞI AİLE, ZİYARET EDİP TEMİZLİK YAPILACAK"


Bayram öncesinde daha öncesinden belirlenen 26 yaşlı aileyi ziyaret edip temizliklerini yapacaklarını belirten Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Mesut Şahin, “Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Emniyet Müdürlüğü arasında Kastamonu’da yaşayan, kimsesi olmayan veya çeşitli nedenlerle yakınlarından gerekli ilgiyi göremeyen yaşlılara yönelik ziyaretlerin yapılması, onların belirli ihtiyaçlarının giderilmesi ve üniversite öğrencileri ile onları kaynaştırmak amaçlı “Geçmişten Geleceğe Bir Köprü Projesi” yürütüyoruz. Proje kapsamında; Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Kastamonu Üniversitesi gönüllü öğrenci grupları tarafından yaklaşan kurban bayramı öncesi 26 kimsesiz yaşlı vatandaşımız ziyaret edilerek yaşlı vatandaşlarımızın evlerinde bayram temizliği yapıldı” dedi.


Bu tür faaliyetlerin her zaman polisle meydanlarda, toplumsal olaylarda karşı karşıya gelen ve istenmeyen görüntülerin oluşmasına neden olan gençlere örnek olması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Şahin, “Bu proje polis üniversite öğrencisi işbirliğine güzel örnektir. Temizlikleri yapılan yaşlı ve kimsesiz vatandaşların bu durumdan çok memnun kaldığı gözlendi. Polis ve öğrencilerin örnek davranışı karşısında aşırı duygu yoğunluğunun yaşandığı gözlemlendi” diye konuştu.


"ŞİMDİYE KADAR EVİMİZİ TEMİZLEYEN HİÇ OLMADI"


Felçli hasta 77 yaşındaki Kamile Beşli, polis ve öğrencilere teşekkür ederek, şimdiye kadar hiç evinin bu şekilde temizlenmediğini belirterek, çok mutlu olduğunu söyledi.


Bu şekilde daha güzel bir hediyenin kendileri için olamayacağını belirten 77 yaşındaki Sabri Beşli ise, “Devletin sizlere verdiği imkanları sizlerde bizlere seferber ediyorsunuz. Hepinize teşekkür ederim. Evimizi temizleyen hiç olmadı, kendimiz yapabilirsek yapıyorduk” diye konuştu.


" YAŞLILARA KARŞI BİRAZ VİCDANİ BİR GÖREV"


Sosyal sorumluluk projesi kapsamında üniversiteli gençler olarak kimsesi olmayan yaşlı ailelere bayram öncesinde yardıma geldiklerini belirten üniversite öğrencileri, “Çünkü bu yaşlılarımızla ilgilenen yok. Biz gönüllü olarak polislerle birlikte bu yaşlılarımıza yardıma geldik. Bir bakıma da bayram ziyareti de yapıyoruz. Biraz vicdani görev bu yaptığımız iş. Şuanda çok mutluyuz, çünkü bu yaşlılarımıza yardım etmek bizler için çok güzel bir duygu. Ayrıca bu işi bizler zevkle yapıyoruz” şeklinde konuştu.


Vicdani olarak kendisini çok daha iyi hissettiğini açıklayan üniversite öğrencileri, “Kendimce yaşlılarımıza bir şeyler yapabildiğimi görebiliyorum. Bu yüzden kendimle de gurur duyabiliyorum. Buraya da bayramlaşma vesilesiyle geldik ve elimizden geldiğinde temizliklerini yapıp mutlu olmalarını sağladık. En azından kimsesiz olmadıklarını gösterdik yaşlılarımıza” ifadelerini kullandı.


"GENÇLER, BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMASIN"


Yaşlı ve bakıma muhtaç yaşlılara Kurban Bayramı öncesinde ziyarete geldiklerini ve temizlik yaptıklarını aktaran üniversite öğrencileri, şöyle konuştu: “Polis ağabeylerimizle birlikte yaptık bu projeyi. Hem kendimiz mutlu oluyor hem de yaşlılarımızı mutlu ediyoruz. Bizlerde bu durumda olabilirdik. Severek ve isteyerek böyle bir projede bulunduk. Bizim yaşımızdaki gençlerin büyük çoğunluğu şuanda sokaklarda geziyor ve boş işlerle uğraşıyor. Fakat bizler burada topluma yararlı bir iş yapmaya çalıyoruz. İsteyerek yaptık ve yaşlılarımızı bayram öncesinde mutlu ettik”