Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi'nde ramazan yoğunluğu

Kastamonu'da bulunan Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, ramazan ayında yoğun ilgi görüyor.

  • 516
Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi'nde ramazan yoğunluğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'Mevlana Celaleddin-i Rumi, Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram-ı Veli ile Anadolu'nun büyük evliyalarından biri olarak kabul edilen Şeyh Şaban-ı Veli'nin türbesine özellikle ramazan ayında Türkiye'nin pek çok yerinden ziyaretçi geliyor.

Ziyaretçilerden Şafak Karaman, yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nden bu yıl mezun olduğunu, akrabalarıyla Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi'ni gezdiklerini belirterek, "Ramazanın verdiği huzur ile buranın da verdiği bir maneviyat ortamı var. Şeyh Şaban-ı Veli büyük bir zat. Müzesine girdiğimiz zaman eski seccadelerden, el yazması Kur'an-ı Kerim'lerden o huzuru alıyorsunuz." dedi.

Muhammed Azim İbrahimi ise Kastamonu'nun tarihi ve dini yerlerini gezmek içen geldiğini vurgulayarak, Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi'nin maneviyat yüklü olduğununu aktardı.

Ankara'dan gelen Nurullah Güngör de oğlunun mezuniyet töreni için Kastamonu'da bulunduğuna işaret ederek, "Külliyenin maneviyat ortamını ve güzelliğini görmek istedim. Huzur duydum. İnsanın içine bir ferahlık geliyor." diye konuştu.