Tosya'da, 'Yalnız Değilsiniz' projesi

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, "Yalnız Değilsiniz" projesinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce kabul edildiğini açıkladı.

  • 802
Tosya'da, 'Yalnız Değilsiniz' projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaymakam Pişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin, ilçe genelinde muhtaçlığı tespit edilenleri, yaşlıları, engellileri ve hasta olup bakacak kimsesi olmayanları kapsadığını belirtti.

Bu kapsamda 60 hanenin belirlendiğini anlatan Pişkin, şunları kaydetti:

"Tespit edilen kişilerin bir yıl boyunca bakımları ile temizlikleri, yemek ihtiyaçları, zorunlu ev eşyalarının temininin yanı sıra, yaşlı bakımı ve hizmetleri evlerinde görülecek. Böyle bir projeyi hayata geçirmekten son derece mutluyum. Yaşlı, engelli, yardıma ve bakıma muhtaç, kimsesi olmayan, ancak huzurevi hizmeti istemeyen yaşlıların, kendi bulundukları sosyal çevreden ayrılmadan, evde ihtiyaçlarının karşılanarak onları sosyal hayatın içinde tutmak bu projeye başka bir anlam ve özellik katmaktadır. Projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Pişkin, 200 bin lira bütçeye sahip projenin 2017 yılı kasım ayından itibaren uygulanmaya başlayacağını sözlerine ekledi.

AA