UMSAD'dan Tıp Bayramı Etkinliği

Umut Sağlıkçılar Derneği (UMSAD), Kastamonu'da çalışan sağlıkçılara yönelik eğlence gecesi düzenledi.

  • 801
UMSAD'dan Tıp Bayramı Etkinliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

UMSAD’DAN TIP BAYRAMI ETKİNLİĞİ
VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)
Umut Sağlıkçılar Derneği (UMSAD), Kastamonu’da çalışan sağlıkçılara yönelik eğlence gecesi düzenledi.
Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğlencede Kastamonu’da çalışan sağlıkçılar katıldı. Sanatçı Gökmen’in sahne aldığı gecede, sağlıkçılar birbirinden güzel söylenen türkülere eşlik ederek gönüllerince eğlendiler. Sanatçı Gökmen, şarkı aralarında anlattığı anekdotlarla konsere gelen davetlilere aynı zamanda düşündürdü. Gökmen, gece boyunca söylediği şarkı ve türkülerle, çalışma sırasında büyük stres altında olan sağlıkçıları neşelendirmeyi başardı. Neşeli dakikaların yaşandığı konserde sanatçı Gökmen’in performansı ise sağlıkçılar tarafından ayakta alkışlandı.
Gecenin açılışında konuşan UMSAD Başkanı Dr. Mustafa Şafak, Sağlık Bakanlığı ile istişareli bir şekilde sağlıkçıların motivasyonlarını arttırmaya yönelik yurtdışı eğitim ve seminerlerin düzenlendiğini belirterek, kültür gezileri ile bu tür etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. UMSAD’ın bu yıl dördüncü yılını tamamlayacağını aktaran Şafak, bu süre zarfından çok önemli çalışmalara dernek olarak imza attıklarını ifade ederek, bu çalışmalarda kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.
Son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının arttığına dikkat çeken Kastamonu-Çankırı Tabipler Odası Başkanı Op. Dr. Sadi Turkan ise, “Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet, artık medyada rutin haber haline geldi. Sağlık çalışanlarının yakınları, bu haberleri baktıkları zaman daha farklı düşünüyor. Çünkü şimdiye kadar verilen emekler, çabalar artık çok farklı şekilde yansıtılıyor. Ayrıca son zamanlarda bu şiddet olaylarının artmasının medyada rutin haber olarak verilmesi ve şiddetin yeterli delil olarak görülmemesinin büyük payı olduğunu düşünüyorum. Burada her türlü şiddete maruz kalmış ve hayatını kaybetmiş arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.
Bunların yanı sıra televizyonlarda alternatif tıp programı olarak bazı programların düzenlendiğini hatırlatan Dr. Turkan, “Artık bu programlar şov haline dönüştü. İnsanların sağlığı kullanılarak maalesef ticaret yapılmaya başlandı. Bu programlar sayesinde zengin olan bir sürü insanlar ortaya çıkmaya başladı. Devlet, bu programlara karşı yeterli denetim ve tedbir almadığı için ciddi manada bazı popülasyonlara maruz kalmış bir sürü insan ve hala bu tür programların devam etmesi de gerçekten bizleri derinden üzüyor. Yurt dışında bu tür programlara baktığımız zaman Mehmet Öz’ün düzenlediği bazı programlar var. Mehmet Öz, tıbbın bilimsel verilerine dayalı olarak bu programı hazırlıyor ve sunuyor. Bunun dışında Türkiye’de yapılan programlara baktığımızda da bu tür program yok. Ülkemizde yapılan programlar, artık tamamen amacını ve maksadını aşmış. Bu tür programların en kısa sürede önüne geçilmesini umuyoruz” diye konuştu.
Ayrıca Dr. Turkan, Kastamonu Tıp Fakültesinin de en kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini ifade ederek, “Sağlık personeli ile çevremizdeki birçok ilden çok daha iyi durumda bulunuyoruz. Çorum, Karabük, Çankırı, Sinop ve Bartın gibi illere bakıldığında Kastamonu’da sağlık personeli şuanda yeterli ve daha ileride bulunuyor. Fakat fiziki şartlar yetersiz olduğu için birçok sorunda beraberinde geliyor. İnşallah hastanelerin fiziki şartları düzeltildiğinde bu sorunlarda ortadan kalkmış olacak” şeklinde konuştu.
Geceye AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adaya Tahsin Babaş, CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu ile sağlık çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.