Üniversite öğrencileri Mehmetçik yararına yemek yaptı

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri, Mehmetçik'e destek olmak amacıyla hazırladıkları yiyecekleri düzenledikleri kermeste sattı.

  • 402
Üniversite öğrencileri Mehmetçik yararına yemek yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim Fakültesinde öğrenim gören öğrenciler, Mehmetçik'e destek olmak amacıyla günlerce hazırlık yapıp yemek hazırladı.

Esnaftan da destek alarak okul bahçesinde kermes düzenleyen öğrenciler, satıştan elde ettikleri bin 500 lirayı Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Öğrencilerden Merve Karadoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kermeste 7 öğrencinin gönüllü olarak görev aldığını söyledi.

Kermesi Topluma Hizmet Dersi kapsamında düzenlediklerini, elde edilen geliri de Mehmetçik Vakfı'na bağışlamayı uygun gördüklerini belirten Karadoğan, "Topluma hizmet adına yapılacak en büyük şeylerden birinin Mehmetçik'e verilecek destek olacağını düşündük. Elbette onların bizim göndereceğimiz paraya ihtiyacı yok ama yanlarında olduğumuzu bilmeleri yeter." dedi.

Kermeste 17 çeşit yiyeceği satışa sunduklarını dile getiren Karadoğan, öğretim üyeleri ve esnafın da kendilerine destek verdiğini kaydetti.