Üniversiteli Kadınlardan Elazığ'daki deprem bölgesine yardım

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Kastamonu Şubesi üyesi kadınlar, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem bölgesine yardım gönderdi.

  • 524
Üniversiteli Kadınlardan Elazığ'daki deprem bölgesine yardım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından Türkiye bölgeye yardım için seferber oldu.

Türkiye’nin 81 ilinde başlatılan yardım seferberliğine Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği de kayıtsız kalmadı.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Latife Ergün, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde cuma günü meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölge halkına yardımda bulunduklarını söyledi.

“Bir kişinin yarasına merhem olabiliyorsak ne mutlu bize’ anlayışı ile hareket ettiklerini ifade eden Latife Ergün; “Zorda kalan kardeşlerimizin canı yanarsa bizlerinde canı yanar. Onlar üşürse bizlerde üşürüz. Çünkü biz kardeşiz, hep birlikte büyük Türkiye’yiz. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği olarak Elazığ ve Malatya’daki kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Oradaki zor durumda kalan insanlarımızın, canı yananların, hasretlik çekenlerin halinden en iyi şehit aileleri anlar. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. İmkanlarımız dahilinde maddiyatımızla, dualarımızla ve gönlümüzle kardeşlerimizin yanındayız. Yardımda bulunan tüm kadınlarımıza, annelerimize teşekkür ederiz" dedi.

Üniversitesi kadınlar, deprem bölgesinde en büyük ihtiyaçlardan bir tanesi olan ısınma ihtiyacının giderilmesi için Tosya’da 50 adet soba yaparak depremzedelere ulaştırdı.