Vali Günaydın, "Kastamonu'da 12 Ay Turizm Fırsatı"

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, 'Turizmini 12 aya çıkaracak, ülkemizdeki 3 vilayetten birisi, Kastamonu'dur' dedi.

  • 435
Vali Günaydın, &quotKastamonu'da 12 Ay Turizm Fırsatı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ ŞEHMUS GÜNAYDIN; “TURİZMİNİ 12 AYA ÇIKARACAK, 3 VİLAYETTEN BİRİSİ KASTAMONU’DUR”

Türkiye’nin birçok bölgesini gördüğünü söyleyen Vali Şehmus Günaydın, tarihi, kültürü, gastronomisi ve 4 mevsim doğanın sunduğu güzellikleriyle Kastamonu’nun, 12 ay turizm fırsatı sunduğunu kaydetti.

“ARAP TURİSTLER, ROTAYI KASTAMONU’YA ÇEVİRECEK”
Oksijen deposu Kastamonu’nun yüzde 65’nin ormanla kaplı olduğunu ifade eden Vali Günaydın, kentin her yaş grubuna birçok aktivite sunduğunu ve özellikle sporcuların oksijeni nedeniyle bölgeye yoğun talep gösterdiğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde 100’ün üzerindeki Arap acentesinin kente geleceğini belirten Vali Günaydın, şunları söyledi: “Kastamonu, henüz keşfedilmeyen eşsiz bir hazinedir. Havalimanıyla birlikte kentimiz, yerli ve yabancı misafirlerimiz tarafından talep almaya başladı. Ilgaz Tüneli’nin önümüzdeki aylarda tamamlanıp açılmasıyla, Kastamonu-Ankara arasındaki mesafe daha da kısalacaktır ve Ankara’dan daha çok konuğumuzu ağırlayacağız. Bu arada, Ortadoğu pazarı kentimize büyük talep gösteriyor. Önümüzdeki günlerde 100’ün üzerindeki Arap acentesi kentimize gelecektir. Arap turistlerin, ülkemizdeki rotalarından birisi Kastamonu olacaktır” dedi.


“KASTAMONU, TRANSİT YOLCU GEÇİŞİNDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ”
Yerli seyahat acentelerinin bölgeye yaptığı turlarda, Kastamonu’ya kısa bir zaman dilimi olarak uğradığını ve genellikle konaklamadığını ifade eden Vali Şehmus Günaydın, söyle devam etti:

“Kastamonu, transit yolcu geçişinde, Türkiye birincisi diyebilirim. Turlar, kentimize kısa bir zaman diliminde alışveriş için uğruyor. Ancak, 7 bin yıllık tarihi, eşsiz konakları, Pompeiopolis Antik Kenti, gastronomisi, mağaraları, şelaleleri, Ilgaz kayak merkezi, 12 kilometre uzunluğundaki sahili gibi birçok değeriyle, görülmesi gereken eşsiz bir kentiz. Bu noktada, daha fazla konaklama merkezine ihtiyaç bulunuyor. İşadamlarımızı, Kastamonu’da bir konak alıp, restore ettikten sonra, turizme kazandırmaya davet ediyorum.”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)