'Yatırımlarımız Karşılığını Bulmaya Başladı'

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda Pazartesi Günü gerçekleştirilen kura çekiminin ardından değerlendirmelerde bulundu.

  • 431
'Yatırımlarımız Karşılığını Bulmaya Başladı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafızalardan kolay kolay silinmeyecek bir maçın ardından Kasımpaşa’yı saf dışı bırakarak Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplara kalma başarısını gösteren Kastamonuspor’un gruplardaki rakipleri belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu Riva Tesisleri’nde gerçekleştiren kura çekimine dördüncü torbadan katılan temsilcimiz Kastamonuspor gruplarda; Karşıyaka, Akhisar Belediye Gençlik Spor ve Türk futbolunun lokomotiflerinden Galatasaray ile eşleşti. Gruplarda Spor Toto Süper Lig’den (STSL) ülke futbolunun devi Galatasaray ve son yılların büyük çıkış yapan takımı Manisa temsilcisi Akhisar Belediye Gençlik Spor ile karşılaşacak olan Kastamonuspor, grubunun ilk maçında PTT 1’inci lig temsilcisi İzmir’in köklü kulübü Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek. Ziraat Türkiye Kupası’nın en zorlu gruplarından bir tanesine düştüklerini belirterek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş; “Kupada iki mevsimi bir arada yaşadığımız, toplamda 3 saat 12 dakika süren, kazananı penaltı atışlarının belirlediği ve nefeslerimizi kesen bir mücadelenin ardından Gazi Stadyumu’nda tarih yazarak gruplara kalma başarısını göstermiştik. Elbette bu başarı tesadüfen elde edilmiş bir başarı değil. Bu başarı harcanan emeklerin ve yapılan yatırımların bir karşılığıdır. Nihayet yatırımlarımız karşılığını bulmaya başladı” diye konuştu.

‘SÜPER LİG TAKIMLARINI KASTAMONU’DA AĞIRLAMAKTAN MEMNUNİYET DUYACAĞIZ’

Kastamonu şehrinin tam bir futbol kenti olduğunu vurgulayarak sözlerine devam eden Babaş, özellikle son yıllarda altyapı da dahil olmak üzere Kastamonuspor için çok büyük yatırımların yapıldığını ve çabaların sarf edildiğini ifade etti. Sadece as takıma yönelik olarak değil en küçük yaşlardan itibaren Kastamonu’da futbolun ve futbolcunun gelişimine çok önem verdiklerini anlatan Babaş; “Kastamonusporumuz hafta sonu elde ettiği galibiyetin ardından 3’üncü Lig’in ilk yarısını lider olarak kapatmayı garantiledi. Hem kupada hem de şampiyonluk yolunda mücadelemiz devam ediyor. Ziraat Türkiye Kupası’nda 3’ünci Lig temsilcisi olarak gruplara kalmamız büyük başarıdır. Hiç kimse bu başarıyı göz ardı edemez. Kupada ilk karşılaşmamıza İzmir deplasmanında Karşıyaka karşısında çıkacağız. Ondan bir hafta sonra ise ülke futbolunun en büyük takımlarından bir tanesi olan, kadrosunda Wesley Sneijder, Lukas Podolski gibi dünya yıldızlarını barındıran Galatasaray Futbol Takımı’nı Kastamonu’da; Gazi Stadyumu’nda ağırlayacağız. Ardından Akhisar ile oynayacağımız mücadelede çok zorlu ve bir o kadar da renkli bir maç olacak. Biz özellikle Süper Lig takımlarını Kastamonu’da ağırlamaktan memnuniyet duyacağız” dedi.

‘BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİ HEDEF LİG ŞAMPİYONLUĞUDUR’

“Kastamonuspor olarak uzun vadede önümüze koyduğumuz en önemli hedef Süper Lig’e çıkmaktır” sözleri ile açıklamalarına devam eden Babaş; “Bilindiği üzere Ziraat Türkiye Kupası’nda 2015-2016 sezonu hemen hemen ülkenin her noktasından 159 takımın katılımıyla başladı. Şimdi geldiğimiz aşamada ise sadece 32 takım bulunuyor ve biz de bu 32 takım içerisinde yer alma başarısını gösterdik. Ortaya koyduğumuz mücadele ve elde ettiğimiz başarı, Kastamonu’nun futbola verdiği önemi tüm Türkiye’nin huzurunda bir kez daha gösterdi. Gruplar aşamasında da Kastamonu’ya yakışır şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Ama bizim asıl hedefimiz lig şampiyonluğudur. Sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırarak bir üst lige çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

‘KUPA MAÇLARI İLİMİZİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI YAPACAK’

Kastamonuspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda Kasımpaşa’yı elemesinin ulusal basında da yankıları büyük oldu. Türkiye’nin en önemli spor gazetelerinde ve kanallarında geniş yer bulan Kasımpaşa zaferi, tüm Kastamonulular için adeta bir gurur kaynağı oldu. Grup mücadelelerinin de Kastamonu için çok büyük bir vitrin olacağına dikkat çeken Babaş; “Gruplar aşamasındaki tüm mücadelelerimiz ulusal kanaldan canlı olarak yayınlanacak. Önümüzdeki günlerde futbol camiası Kastamonu ve Kastamonuspor adını çok daha fazla duyacak. Özellikle sahamızda oynayacağımız Galatasaray maçı takımımız ve şehrimiz için çok önemli bir sınav olacak. Kupa maçları genel olarak ilimizin tanıtımına çok büyük katkı yapacak. Şehir olarak bu mücadelelere hazır olmayız. Bu maçlar sadece bir spor müsabakası değil, aynı zamanda bir kültürün yeşil sahalara olan tezahürüdür. Kastamonu için çok iyi bir vitrin olacak kupada şehir olarak bütünleşip takımımızı desteklemeli ve şehrimize gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamalıyız” dedi.

(KG)