Yavuz, Baro Başkanlığına aday oldu

Kastamonu Baro Başkanlığına aday olan Av. Ahmet Yavuz 'İnsan hakları ve adalet için varız' dedi.

  • 2431
Yavuz, Baro Başkanlığına aday oldu

Kastamonu Baro Başkanlığı seçimlerine güçlü bir yönetim ile daha önceden aday olduğunu ifade eden Avukat Ahmet Yavuz, çeşitli nedenlerle üç defa ertelenen Kastamonu Baro seçimlerinin 25 Haziran Cuma günü yapılacağını ve 'insan hakları ve adalet için' mücadele edeceklerini açıkladı.

Daha önceden iki defa Kovid salgını nedeniyle yapılamayan ardından ise seçim günü eski Baro Başkanı Av. Mehdi Keskin’in vefat etmesi üzerine ertelenen Kastamonu Baro Seçimleri 25 Haziran Cuma günü yapılacak.

Daha önceden aday olduğunu açıklayan Kastamonu’nun bilinen avukatlarından Ahmet Yavuz, her kesimi kucaklayan ve Baro ile birlikte Kastamonu meselelerine de sahip çıkmayı hedefleyen güçlü bir yönetim oluşturduklarını açıkladı.

"ÖNCELİK HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ"

"Avukat hakları ve Baro için Cesur, İnsan Hakları ve Adalet için etkili, Hukuk, Savunma ve Yargı için Dirayetli ve de Hepimiz İçin Tecrübeli Kadro" sloganı ile seçim çalışmalarını uzun süredir yaptıklarını ifade eden Avukat Ahmet Yavuz açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Baromuz ile birlikte yaşadığımız şehrin sorunlarına da duyarlı olacağız. Avukat arkadaşlarımız arasında çok sayıda kurul oluşturduk. Bu kurullardan bazıları, CMK Kurulu, İnsan Hakları ve Cezaevi Sorunları İzleme Kurulu, Çocuk Hakları Kurulu, Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Hakları Kurulu, Mülteci Hakları Kurulu, Hayvan Hakları kurulu, Baro Yayınları Kurulu, Genç Avukatlar Kurulu, Kent ve Çevre Kurulu, Sanat Kurulu, Spor Kurulu, Sosyal Sorumluluk  Projeleri Kurulu, Sosyal Etkinlik ve Gezi Kurulu'dur. Öncelikli hedefimiz bu kurulları aktif hale getireceğiz, devamında ise hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını ve mesleğimizin itibarı olduğunu bir an dahi unutmadan, kararlılıkla ve cesaretle her zeminde haklarımızı ve hukukumuzu koruyacak tutumla Baromuzu temsil edeceğiz. Temsilde ve yönetimde şeffaflık ve katılımcı bir ekip ruhu ile göreve talibiz."

DANIŞMA KURULU

Avukat Ahmet Yavuz ayrıca meslek büyüklerinden Danışma Kurulu oluşturduklarını ve bu kurulda da; “Yavuz Ballık, Abdülhalik Oğuz, Yılmaz Ekmekçi, Sait Yılanlıoğlu, Suat Hançeroğlu, Nihat Sağlar, Seyfettin Civelekoğlu, M.İhsan Darende, Mehmet Çiftçi ve Özgür Demir” olduğunu belirtti.

GÜÇLÜ BAŞKAN, GÜÇLÜ KADRO

Avukat Ahmet Yavuz’un yönetiminde şu avukatlar bulunuyor: Eşref Tuna Tiftik, Beyza Cığalı, Sezgin Horazcı, Serap Demirci, Muzaffer Özcan, Seda Bölükbaşı İhtiyar, Özgür Gökçeoğlu, Mehtap Tokuroğlu Başesgioğlu, Devran Adalı ve Özlem Çiftçi.

Denetleme Kurulu: Güler Acar, Ayhan Karabudak ve Şükrü Tuncel.

Disiplin Kurulu ise; Tuğçe Şenay Çağılcı, Evren Karaahmet, Muzaffer Hasanbaş, Mustafa Sezer ve Hamit Serdar Yılmaz.

Türkiye Barolar Birliği Delegasyonu Adayları ise; Rıdvan Galip Ergün, Mehmet Çiftçi ve Mehmet Hızarcı.

baro başkanlığı seçimi