Yavuzoğlu: 'CHP'yi İktidara Taşıyacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Kadın Kolları kongresi gerçekleştirildi.

  • 619
Yavuzoğlu: 'CHP'yi İktidara Taşıyacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan seçim sonucunda Ülker Yavuzoğlu yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Yeniden başkanlığa seçilen Yavuzoğlu birlik, beraberlik içerisinde hem yerelde hem de genelde CHP’yi iktidara taşıyacaklarını söyledi.

İl, merkez ilçe, gençlik kolları seçimlerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Örgütü Kadın Kolları İl Başkanlığı seçimlerini de tamamlayarak kongre sürecini tamamladı. 39 delegenin oy kullandığı seçimlerde tek liste halinde seçimlere giren mevcut başkan Ülker Yavuzoğlu geçerli oyların tamamını alarak yeniden CHP Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanlığı’na seçildi. Kongre sonrasında teşekkür konuşması gerçekleştiren CHP Kadın Kolları Başkanı Ülker Yavuzoğlu, Cumhuriyet Kadınları olarak demokrasi ve hak mücadelelerini siyasal zeminde en üst seviyede sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi.


“PARTİMİZİN BAYRAĞINI EN İYİ ŞEKİLDE DALGALANDIRACAĞIZ”
CHP Kastamonu Kadın Kolları olarak önceliklerinin parti bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak olduğuna dikkat çeken Ülker Yavuzoğlu: “Kadınlarımız siyasette önemli bir yeri vardır. Siyasette kadının olduğu yerde her zaman bir seviye, her zaman bir sakinlik vardır. Bu nedenle CHP olarak kadınlarımıza çok önem veririz. Özellikle seçim için yapılan çalışmalarda kadınlarımızın giremediği ver ve mahalle yoktur. Kadınlarımızın siyasetteki aktif başarıları asla küçümsenecek bir olay değildir. Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz kongre ile yeniden bir yapılanmaya gittik. Yol arkadaşlarımızla beraber Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak için çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kimseyi ayrıştırmadan, bütünleştirici bir yapıyla ve herkesi kucaklayarak, üslubumuzu da koruyarak sahada yer alacağız” dedi.

“EL ELE VEREREK CHP'Yİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ”
Desteklerinden ötürü tüm parti üyelerine teşekkür eden Yavuzoğlu: “Öncelikle CHP Kastamonu Kadın Kolları Başkanı olarak bugüne kadarki görevim süresince destek ve güç verdiğiniz için teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Böyle bir davada böylesi onurlu bir görev üstlenmek kadar, bu güven ve desteğin önemi de çok büyük. Ayrıca bugüne kadarki güveninizle de beni onurlandırdınız. Bizi maddi manevi destekleyen bütün üyelerimize çok teşekkür ediyorum. CHP, ülkemizde ilericiliğin ilk hedef saydığı kadın haklarını yükseltme savaşının öncüsü olmuştur. CHP'nin iktidar hedefini gerçekleştirmesi için heyecanlı, bilgili bir kadın örgütüne şiddetli bir ihtiyaç vardır. Kadın arkadaşlarıma sesleniyorum; el ele vererek CHP'yi iktidara taşıyacağız. Ülkemizin gerçekten çok karanlık günlere gittiği bir noktada yapılan bu kadın kolları seçimi çok anlamlıdır, çok önemlidir. Umarım bu kadın kolları seçimi, CHP'nin iktidar yolunu aralayan ilk adımımız olur. CHP'de kadınlarımızın yeri başımızın üzerindedir. Kadınlarımızın dünyasını yeniden oluşturmak için bu yola çıktık. Tek kazanan olacak, o da Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır” diye konuştu.

“GELECEĞİMİZ İÇİN CHP SAFLARINDA BULUŞALIM”
Ülkenin geleceği için kaygı duyan herkesi CHP saflarında siyasete davet eden CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ülker Yavuzoğlu: “Her karış toprağı atalarımızın kanıyla sulanmış, hepimizin de anası olan vatanımız kimlerin elinde ne hale getiriliyor. Cennet vatanımızın içinde bulunduğu bu karanlık ortam, toplumun her kesiminde ciddi bir duyarlılık ve uyanış gerektiriyor. En büyük duyarlılığın ise biz kadınlara ve annelere düştüğüne inanıyorum. Artık demokrasi mücadelesinde bu karanlık zihniyetin en çok mağdur ettiği kesim olan kadınların daha kararlı bir şekilde saf tutulması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle, toplumumuzun ve çocuklarının geleceği için kaygı duyan tüm kadınlarımızı CHP saflarında siyasete davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)