Yazar Oğuz Atay doğum yeri İnebolu'da anıldı

Türk edebiyatının ünlü isimlerinden Oğuz Atay, ölümünün 40. yılında doğum yeri Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde anıldı.

  • 494
Yazar Oğuz Atay doğum yeri İnebolu'da anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazarın İnebolu Belediyesi önündeki büstüne çiçek bırakılmasının ardından İnebolu Belediyesi Sinema ve Konferans Salonu'nda program düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sacit Kesercioğlu, burada düzenlenen panelde, yazarın 1975 yılında kaleme aldığı "Bir Bilim Adamının Romanı" kitabını anlattı.

Kitapta, İTÜ İnşaat Fakültesi profesörlerinden Mustafa İnan'ın hayatının roman kurgusuyla anlatıldığını aktaran Kesercioğlu, "Gerçekten de böyle bir kitabı kim yazabilir? Hem edebiyatçı yanı olacak hem de bilim ve bilim dünyasını yakından takip edecek birisi olacak. Oğuz Atay'da ikisi de vardır. Çünkü Oğuz Atay edebiyatçılığı yanında üniversitede çalışmış, araştırma yöntemleri, teknikleri üzerine bilgisi olan bir kişiliktir." dedi.

Yazar Mirati Madak da Atay'ın günlükleriyle ilgili bilgi verdi.

Yapıtlarının yeterince ilgi görmemesi ve yazdıklarının toplum tarafından anlaşılamaması nedeniyle yazarın kendisini çevreden soyutladığını, içe kapandığını anlatan Madak, Oğuz Atay'ın hayatında ekonomik sıkıntıların da bulunduğunu kaydetti.

Panelin ardından Oğuz Atay'ın 1934 yılında dünyaya geldiği Mustafa Kemal Paşa Caddesi'ndeki ev ziyaret edildi.

Programa İnebolu Belediye Başkan Vekili Mete Yeni, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.