Ahmet İNANLI

Ben Kastamonuluyum diyen herkese sesleniyorum

Ahmet İNANLI

  • 446

Hayatta iseniz BU SESE KULAK VERİN
KASTAMONU'NUN KALBİ İNEBOLU LİMANINA SAHİP ÇIKIN
1-DEDESİ Kastamonu'lu olan Başbakan Yardımcısı KURTULMUŞ'a,
2-İstanbul'da AK PARTİ Milletvekili olan Kastamonu kökenli Fatma BENLİ ve Hulusi ŞENTÜRK'e,
3-Kastamonu'dan seçilen 3 MİLLETVEKİLİNE,
4-İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNE,
5-BELEDİYE BAŞKANLARINA,
6-BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİNE,
7-TÜM STK'lara
Bir yerde FESTİVAL OLDUĞU zaman hemen ayaklanıpta oralara heryere gidiyorsunuzda MEMLEKET MESELESİ olan İNEBOLU LİMANININ bu GÜNKÜ DURUMU için NEDEN İLGİLENMİYORSUNUZ
Bir Rıfat ILGAZ isminin kaldırılmasına TEPKİ koyuyorsunuzda BU MEMLEKETİN BAŞ MESELESİ OLAN LİMAN İŞİNE NEDEN ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYMUYORSUNUZ
İllaki bu işe bir TEK Milletvekili Murat DEMİR ile Merkez İlçe Başkanı Ahmet NAMLI'nın uğraşması ile bitecekmi zannediyorsunuz.
Başarılı Mülki Amir VALİ Yaşar KARADENİZ'İ de yanınıza alarak BİR OLUN BAŞKENT SİZİ BEKLİYOR,
Alın RANDEVUNUZU Cumhurbaşkanıyla-Başbakanla-Meclis Başkanıyla-Bakanlarla velhasıl GÖRÜŞÜP BU İŞİ BİTİRİN
Bu MEMLEKETİN KADERİ OLAN BİR İŞ
Ha şayet yapamıyorsanız ALAYINIZ bulunduğunuz İŞLERİ BİR BİR BIRAKIN
MEMLEKET MİLLİYETCİSİ OLUN BEYLER MEMLEKET MİLLİYETCİSİ
KASTAMONU'nun Geleceği için belkide en önemli proje olan İnebolu Limanı, Açılan Davalar sonucu Danıştay ihaleyi iptali için yürütmeyi durdurma kararı aldı. 
Bu demek KASTAMONU'nun ÖLÜMÜ DEMEKTİR.
LİMANI BİRDE BİZ HATIRLATALIM BELKİ BİLMEYENİNİZ VARDIR
İnebolu Limanı, Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz Bölümü’nde, Kastamonu İline bağlı bir ilçe olan İnebolu’nun merkezindedir. Bu liman hinterlant olarak, Batı Karadeniz ve içerisinde başkent Ankara’nın da bulunduğu İç Anadolu Bölgesi’nin orta kesimlerini kapsamaktadır. Anadolu’nun Karadeniz’e ve oradan da uluslararası deniz ticaret yolları açılan bir kapısı olan bu liman, tarih boyunca stratejik açıdan önem taşımıştır. Millî Mücadele yıllarında İnebolu Limanı, Ankara Hükümeti’nin dış dünyaya açılan penceresi olmuş, Kurtuluş Savaşı boyunca Ankara Hükümeti’ne Bulgaristan, Romanya ve Rusya’dan sağlanan sivil ve askeri malzemelerin büyük bir kısmı bu limandan giriş yapmıştır. Dolayısıyla İnebolu Limanı; Millî Mücadele’nin kazanılmasında büyük bir rol üstlenmiştir. Tarihte olduğu gibi, yakın geçmişte de önemli roller üstlenen İnebolu Limanı, gerisindeki topografya bahane edilerek hinterlandı ile bağlantısını sağlayan karayolunda yeterli iyileştirmelerin yapılmaması ve demiryolundan mahrum bırakılması sebebiyle günümüzde yeterince kullanılmamaktadır.

İnebolu Limanı, ülkemizin yapımı en uzun süren limanları arasındadır. 1882 yılında yapımına başlanan bu liman ancak 2007 yılında bitirilebilmiştir. Böylece modern tesislere kavuşan bu liman, Samsun’dan İstanbul’a kadar uzanan Karadeniz hattı içerisinde bulunduğu konum itibariyle etkin kullanılabilme kabiliyetine sahip bir liman haline gelmiştir. İnebolu limanındaki yüklemeler; ithalat, ihracat, transit ve iç ticaret dahilinde yapılmaktadır. Buradan başta Küre maden sahasından çıkarılan pirit madeni ve bakır cevheri olmak üzere mermer, granit parke taşı, taş kömürü, gübre, motorin, odun ve iş makineleri gibi çok değişik ve taşınması zor olan malzemelerin taşınması yapılmaktadır. Günümüzde İnebolu Limanı’nın gerisindeki hinterlandı ile bağlantısını sağlayan Kastamonu-İnebolu karayolunun genişletme ve düzenleme çalışmalarına başlanmıştır. Bununla birlikte, Kastamonu-Ankara arasındaki temel topografik engel olan Ilgaz Dağı’nın da yapım aşamasına gelen Ilgaz Dağı tüneliyle aşılması planlanmaktadır. Bu proje tamamlandığında İnebolu limanı, İç Anadolu’yu ve ülkemizin başkenti olan Ankara’yı en kısa yoldan Karadeniz’e ve dolayısıyla uluslararası ticarete bağlayan bir liman haline gelecek ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır.
Karadeniz’de Samsun ve Trabzon olmak üzere iki tane bölge müdürlüğü bulunmaktadır. İnebolu Liman Başkanlığı, Samsun Bölge Müdürlüğü’ne bağlıdır. Bu müdürlüğe bağlı diğer liman başkanlıkları; Samsun Liman Başkanlığı, Cide Liman Başkanlığı, Bartın Liman Başkanlığı, Amasra Liman Başkanlığı, Ordu Liman Başkanlığı, Sinop Liman Başkanlığı, Ayancık Liman Başkanlığı, Ünye Liman Başkanlığı, Gerze Liman Başkanlığı ve Fatsa Liman Başkanlığı’dır (Denizcilik Müsteşarlığı 2009 Yılı İdari Faaliyet Raporu).

İnebolu Limanı coğrafi konumu dolayısı ile stratejik bir noktada yer almaktadır. İnebolu-Kastamonu-Ankara güzergâhı ile Anadolu’ya en yakın liman konumundadır.  Millî mücadelenin kazanılmasında önemli rol oynayan İnebolu Limanından Anadolu’ya erzak, cephane taşınmış ve burası lojistik bir üst olarak kullanılmıştır

YETERMİ BU KADAR

inajans

Yazarın Diğer Yazıları