Yelis 'Emperyalistlerin yalancı baharı çabuk kışa döner'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis 'Emperyalistlerin getireceği bahar, olsa olsa yalancı bahar olur. Kışı ise çabuk gelir' dedi.

  • 773
Yelis 'Emperyalistlerin yalancı baharı çabuk kışa döner'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Emperyalistlerin yalancı baharı çabuk kışa döner, bunu görmemek için ancak Barzani gibi “siyasi kör' olmak gerekir” diyen Ahmet Yelis; “Dün 'Arap baharı' dediler, bugün 'Kürt' baharı estiriyorlar. Arap baharının sonucu ortada… Şimdi estirilenin 'Kürt baharı' değil de, bölge halkının daha fazla acı ve kana bulanacağı bir kış olacağını görmemek için, ancak Barzani gibi “siyasi kör” olmak gerekir...

100 yıl önce estirilen 'Uluslara özgürlük baharı' rüzgarlarıyla, Osmanlı parçalanmıştı. Parçalanmış Osmanlı coğrafyasının hali bugün ortada. Orta doğuda bugün yaşananlar, o günkü siyasi ihtirasların sonucu. Balkanlarda yaşananlar ise; Bosna başta olmak üzere hala hafızamızda tazeliğini koruyor. Osmanlının parçalanıp, oyun dışında bırakılmasının akabinde, devreye yeni haritalar sokuldu. Emperyalistler coğrafyayı paramparça ettiler. Şimdi de dertleri kurdukları devletleri bir daha parçalamak ve yeni küçük devletçikler inşa etmektir.

Emperyalistlerin ve Siyonistlerin, Kürtlerin de bir devleti olsun sevdasının gerçek yüzü, büyük İsrail’e giden yolda bölgedeki devletleri küçültüp kolay lokma haline getirmektir. Kendi iktidarını kurtarmak peşinde koşan Barzani, yakın tarihe bir bakarsa Osmanlıya kim ihanet etmişse sonucu ne olmuş görür.
Türkiye’nin göstermiş olduğu 'şevkat' ve 'iyi niyet' girişimlerine, ihanetle cevap vermeye kalkan Barzani, ancak Irak’ın kuzeyini kan ve gözyaşına boğar. Saddam dönemi dahil, en zor günlerini yaşayan bölge halkına ve Kürtlere, Türk devleti sahip çıkmıştır. Bugün geldikleri noktada Kuzey Irak’ta istikrar ve refaha kavuşmuşlarsa Türkiye’nin sayesindedir.

Barzani verilen bu desteklere, 25 Eylül de referandum yaparak 'ihanet' ederek cevap verirse, tarihe ancak akan kan ve göz yaşının sorumlusu olarak geçer. Bölge de zaten var olan kargaşa ve kaos ortamını alevlendirmek, ne Barzani’ye ne de bölgede yaşayan Kürtlere bir şey kazandırmaz. Sadece emperyalistlerin ve Siyonistlerin işini kolaylaştırır. Ayrıca bizim bölgemizde; Türkiye’nin kabul etmeyeceği hiçbir projenin başarı şansı yoktur. Barzani ve Kuzey Irak bölgesel yönetimi, eğer merkezi yönetimle ekonomik sorunlar yaşadığına ve hak mahrumiyetine uğradığına inanıyorsa; bunun düzeltilmesinin yolu, Türkiye’nin teklif ettiği diplomatik girişim önerisini kabul etmektir. Bunun dışında hayaller kurmak ve ötesini görememek ise; Barzani için sadece 'siyasi körlük' olur… Barzani eğer referandum sevdasından vazgeçmez ise; Türkiye sınırlarını kapatmalı, siyasi, kültürel, ekonomik bütün ilişkilerini kesmeli ve askeri müdahale seçeneğini de masada bulundurmalıdır. Irak bölünecek olursa Ankara anlaşmasına göre, Türkiye’nin Musul ve Kerkük'e müdahale hakkı vardır. Ayrıca bölgede yaşayan Türkmenlere yönelik bir fiili durum gerçekleşirse; Türkiye anında askeri müdahalede bulunmalıdır. Emperyalistlerin tuzağına düşmekten Allah muhafaza etsin, Ortadoğudaki tüm yöneticilere de basiret ve aklıselim nasip etsin.

Haber Merkezi