Yelis "Katledilen Türkmenlere Acil Yardım Edilmelidir"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis basın açıklamasında bulundu.

  • 265
Yelis &quotKatledilen Türkmenlere Acil Yardım Edilmelidir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ortadoğu’da , Pkk/Pyd, Deaş ve Esed yönemi Türkmenlere yönelik katliam yapmaktadır.

Suriye’de Esed yönetimi  Bayır bucak Türkmenlerine yönelik katliam yaparak, Türkiye sınırına kadar olan bölgede Arap alevi nüfus  iskan etmek istiyor.

Pkk/Pyd Suriye’nin kuzeyinden Türkmenleri uzaklaştırarak Sözde “Kukla bir devlet” kurmak için etnik temizlik yapmaktadır.

Deaş ise, Irakta Telafer’ den başlayıp, Halep’in kuzeyine kadar Halep-Kilis arasında Türkmenlere yönelik etnik temizlik uyguluyor. 

Birinci Dünya Savaşının en önemli sebeplerinden biri de Osmanlı yönetimi altındaki toprakları ele geçirmekti.

Rusya’da 1917 de devrim olup bu ülke savaştan çekilince, İngiltere ve Fransa 1920 deki San Remo Konferansında, artık savaşı kaybetmiş Osmanlı İmparatorluğunun Ortadoğu topraklarını kendi aralarında bölüşerek,  manda idareleri oluşturdular. Osmanlı İmparatorluğunun yıkılışı, Ortadoğu’daki düzeni baştan aşağı değiştirdi.

İkinci Dünya Savaşından sonra ABD ve Sovyetler Birliğinin de bölgeye girmeleri istikrarsızlığı daha da artırdı. Irak’a fiili müdahale ve Suriye politikaları ise Ortadoğu daki bu günkü halin temel sebebidir.

G-20 toplantısı için Antalya’da bir araya gelerek, başta Ortadoğu’da terörle mücadele ve Suriye’nin geleceği olmak üzere birçok konuda görüş alışverişinde bulunan liderlerin bir bölümü, kendi ülkelerinin geçmişte Ortadoğu’ya ilişkin takip ettikleri politikaların, bugünkü sıkıntıların temel sebebi olduğunun bilinciyle hareket etseler, belki de sorunların çözülmesi çok daha kolay olacaktı. Ama görünen o ki, Birinci Dünya Savaşından bu yana değişen bir şey yok. Böl ve yönet, düşmanımın düşmanı dostumdur gibi anlayışlar bugün de büyük devletlerin Ortadoğu’ya bakışına yön vermeye ve zulmün devamına sebebiyet vermektedir.

Türkiye, Osmanlı imparatorluğu mirasıyla medeniyet havzası olan Ortadoğu bölgesiyle tarihi ve organik bağlarının yüklediği sorumluluklar dairesinde, ama günümüz gerçeklerini de göz ardı etmeden bir gelecek tasavvuru gerçekleştirmek zorundadır.

Acilen Diplomatik, Ekonomik ve Gerekirse Askeri hamleler gerçekleştirilip, Ortadoğu’da Milli güvenlik meselemiz olan Türkmenlere Acil yardım yapılmalıdır. Aksi takdirde bu konuda yapılacak hataların bedeli, bugün olduğu gibi çok ağır sonuçlara ulaşmaktadır.

(KG)