Yelis "Milletimizin İstiklali ve İstikbali tehlikede!" 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, basın açıklamasında bulundu.

  • 496
Yelis &quotMilletimizin İstiklali ve İstikbali tehlikede!" 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yelis yazılı basın açıklamasında; "TEKLİFİMİZ; ACİLEN, "MİLLİ KÜLTÜR SEFERBERLİĞİ" BAŞLATILMASIDIR. Küresel kültür, aileleri yok olmaya, insanımızı bireyselleştirmeye, toplumu çözülmeye ve hepimizi küresel ekonomik düzende modern köle olmaya sürüklemektedir.

Dünyanın bir bölümünde insanlar açlıktan ölürken ve açlık sınırı altında yaşarken, bir kısmında fazla beslenmeden (obezite) hasta olmuş vaziyetteler. Bugün insanlık; erdem ve faziletten vazgeçip, egosunu yükseltmenin sıkıntısını çekmektedir. Gözü doymaz insanlar zincirine, birde gözü doymaz devletler ve şirketler ilave olmuştur. Küresel kültürün, sömürü düzenine hizmet etmesi karşısında, Milli kültürümüze sahip çıkalım.

Tek çare; emperyalist "yeni dünya düzeni" karşısında, erdem ve faziletin öncelendiği, "Nizam-ı Alem" Ülküsü'nün hayata geçirilmesidir. Sorunlar hangi çapta olursa olsun, çözüm insandan başlar.

"Medeniyetin merkezi insandır"

İnsan kişisel eylemleri ile mensup olduğu medeniyeti yapar, yahut yıkar. Kişi gerçekleştireceği anlam haritasını içine doğduğu Milli kültürden alır. "BİZ"İ "BİZ" yapan Milli değerlerimizi hakim kılalım. Küreselleşmenin kötü sonuçlarını bertaraf etmeyi ve Milli kültürümüzü hakim kılmayı hedefleyen çalışmayı ülke genelinde başlatalım. Tarih, medeniyetlerin iki yönlü yok oluşuna tanıktır. Ya kültürün koruyucusu olan devlet batmıştır. Ya da kültürü zaafa uğramış, o nedenle medeniyet ve devlet batmıştır. Acilen Milli kültür stratejimizi belirleyelim. Böyle önemli bir konuda devlet, hükümet etkin ve öncü olmalı, lakin konu bürokrasi ve parti özelinde kalmamalıdır.

Tüm toplumu kapsayacak şekilde bir çalışma ve uygulama  projesi hayata geçirilmelidir. İktidara Teklifimiz; Başbakan yardımcılığı koordinasyonunda; Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve tüm siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla, acilen bir komisyon kurulması ve "Milli Kültür Seferberliği" başlatılmasıdır.