Yem bitkileri destekleme müracaatları başladı

2018 Yılı Yem Bitkileri Üretimi Destekleme müracaatları başladı.

  • 569
Yem bitkileri destekleme müracaatları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemiz genelinde kaliteli kaba yem açığını kapatmak amacıyla; Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, “Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ kapsamında “2018 Yılı Yem Bitkileri Üretimi Destekleme” müracaatları başladı.

Yem bitkileri üretimi yapan çiftçilerimizin, üretim bilgilerini parsel bazlı olarak  2018 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını yaptıktan sonra yem bitkileri müracaatlarını yapmaları gerekiyor.

Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı arazileri üzerinde kaliteli kaba yem üretmek amacıyla yem bitkileri ekilişi yapan üreticilere, çok yıllık yem bitkilerinden yonca (sulu) ve yapay çayır mera için 90 TL/dekar 4 yıl, korunga için 90 TL/dekar 3 yıl süreyle, tek yıllık yem bitkileri (Fiğ, Macar Fiği, Hayvan Pancarı, Yem Şalgamı, Yem Bezelyesi, İtalyan Çimi, Yulaf, Tritikale Sorgum, Sudan Otu, Sorgum Sudan Otu Melezi) ekilişlerinde üretim yaptıkları yıl için 60 TL/dekar, tek yıllık yem bitkilerinden yapılan silajlar için 60 TL/dekar, silajlık mısır için 100 TL/dekar, kuru şartlarda ekilişi yapılan diğer tüm yem bitkileri (Silajlık Mısır, Yonca, Çok Yıllık Çim) için 40 TL/dekar destekleme ödemesi yapılacak.

Kastamonu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Bakanlık tarafından hayvancılık yetiştirici bölgesi ilan edilen ilimizde belirlenen yem bitkileri ekilişlerine % 25 ilave destekleme ödemesi yapılacaktır.

Bu kapsamda yem bitkileri üretimi yapan üreticilerimizin; Yem Bitkileri Destekleme Ödemelerinden faydalanabilmesi için, yem bitkileri destekleme müracaatlarını İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize şahsen yapmaları gerekmektedir.

Üreticilerimizin müracaatlarını ürünlerini hasat etmeden önce yapıp, arazi kontrollerini ise hasat sırasında Köy bazlı olarak yaptırmaları gerekmektedir. Hasat işlemi başladıktan sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir” denildi.