Geçmişten günümüze yiyecek ve yiyecek alışkanlıkları araştırıldı

Kayseri Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin ortağı olduğu 'Food Habits Change-Why' Avrupa Birliği (AB) proje çalışmaları tamamlandı.

  • 3264
Geçmişten günümüze yiyecek ve yiyecek alışkanlıkları araştırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Proje ile geçmişten günümüze yiyecekler ve yiyecek alışkanlıkları araştırılarak ansiklopedi haline getirildi.

Projenin ilk adımı Danimarka’da Ekim 2011’de, grupların başlangıç toplantısı ile atıldı. Çalışma toplantıları, partner okullar ve ülkeleri Türkiye, Danimarka, Polonya, İzmir, Portekiz, Romanya, İtalya‘da gerçekleştirildi. Özellikle Polonya, İzmir ve Romanya‘da üretim çalışmaları yapıldı. Diğer ülkelerde teorik çalışmalara ağırlık verildi. AB projelerinden Ldv kapsamında 'Food Habits Change-Why' konulu proje Mayıs 2013 çalışma toplantısı ile tamamlandı. Halen raporlama süreci devam ediyor.

Bu projenin çalışmaları sonucunda ürün olarak, geçmiş yıllardan günümüze yiyecek alışkanlıklarımızdaki değişiklikler, unutulmuş veya unutulmak üzere olan yiyecekler; geçmişte kullanılan araç ve gereçler, epidemik ürünler, çağımız yemeklerinden örnekleri kapsayan bir ansiklopedik kitap hazırlandı. Konu ile ilgili yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu proje ile Avrupa ülkeleri arasında ortak kültürel değerlerin ortaya çıkmasına katkı sağlandı.