Yeni Devlet Hastanesi, Belirlenen Tarihten Önce Bitecek

Vali Şehmus Günaydın ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, yeni yapılan 400 yataklı devlet hastanesi ile diş hastanesinin inşaatında incelemelerde bulundu.

  • 1108
Yeni Devlet Hastanesi, Belirlenen Tarihten Önce Bitecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Firma yetkililerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Günaydın ve Milletvekili Gülşen, inşaat halindeki hastaneleri gezdiler. Yürütülecek çalışmaları yerinde gören Vali Günaydın ve Milletvekili Gülşen, çalışmaların hızla ilerlediğini ve yapılan çalışmaların sevindirici olduğunu söylediler.

Yeni devlet hastanesi hakkında bilgiler veren AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, yapımı hızla devam eden 400 yataklı yeni devlet hastanesinin yüzde 70’lik kısmının tamamlandığını belirterek, firma yetkililerinden aldıkları bilgilere göre hastanenin belirlenen tarihten önce bitirileceğini kaydetti.

Yeni Devlet Hastanesinin açılmasıyla birlikte İl dışı sevklerin de azalacağına dikkat çeken Gülşen, “Hastanemizin daha önceden belirlenen tarih olan 2016 yılının Mayıs ayında bitmesi bekleniyordu. Fakat firma yetkilileri, hastanenin bu tarihten önce bitilerek teslim edileceğini söylediler. Bu bizim için sevindirici bir gelişme oldu. İnşallah Kastamonu halkına en yakında zamanda bu hizmeti sunarız” dedi.

“YENİ DEVLET HASTANESİNİN YÜZDE 70’LİK KISMI TAMAMLANDI”

Yeni Devlet Hastanesinin tam donanımlı bir hastane olacağını söyleyen Gülşen, bu yüzden bölgeye hizmet edecek kapasitede ve donanımda olacağını ifade ederek, “Hastanenin şu anda ince inşaatının yüzde 30’luk kısmının yapımı tamamladı. Genel itibariyle baktığımızda hastanenin yüzde 70’lik kısmı tamamlandı. İnşallah bir aksilik olmazsa belirlenen süreden önce hastanemizi tamamlayacağız” diye konuştu.

Kastamonu’da sağlık alanında ciddi yatırımların olduğuna işaret eden Gülşen, “Bu yatırımlar bittiği zaman ilimizde sağlık hizmetindeki memnuniyet çok daha artacak. Vatandaşlarımıza çok daha kaliteli mekanlarda daha kaliteli sağlık hizmeti verebilme imkanımız doğacak. Hastanemizde yapılan işlerde hızlı bir şekilde devam ediyor. Temennimiz bu işlerin biran önce tamamlanması ve hastanelerimizin faaliyete geçmesidir. Halkımızın daha ferah mekanlarda daha hijyenik, daha düzgün, temiz mekanlarda kaliteli sağlık hizmeti almaları hedefimizdir” şeklinde konuştu.

“YENİ HASTANE İÇİN 102 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK”

Yeni Devlet Hastanesinin ihale bedelinin 102 milyon TL olduğunu vurgulayan Gülşen, “Yeni hastane, sadece Kastamonu için değil, bölge için büyük bir sağlık yatırımı oldu. Yeni hastanemizde çok önemli donanımlar olacak. Hastanenin hizmete açılması ile birlikte Kastamonulular, Kastamonu’da tedavi olacak. Aynı zamanda çevre illerdeki hastalara da hizmet verebilme imkanına sahip olacak. Hemen hemen tüm branşlarda doktorlarımız yeteri kadar var. Hastanenin bitmesiyle beraber mutlaka ilave kadrolarda ilimize gelecektir. Bu da ilimizin geleceği açısından, sağlık hizmetlerinin geleceği açısından umut verici gelişme olarak görülmektedir. Bütün temennimiz Türkiye genelinde sağlık hizmetlerindeki yükselişi ilimize de yansıtmak” ifadelerini kullandı.

“YENİ HASTANE, 85 BİN METREKARE KAPALI ALANA SAHİP OLACAK”

Yeni Devlet Hastanesi’nin 85 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını belirten Gülşen, şöyle konuştu: “Yeni Devlet Hastanemizin kompleksi, 528 yatak kapasitesine sahip olup, 11 bin 824 metrekarelik alan üzerinde 20 bin 823 metrekare açık ve kapalı olmak üzere toplam 863 araç kapasiteli otopark alanı yer alacak. Yeni hastanemizde Onkoloji Tedavi Merkezi, Anjiyografi Merkezi, Radyoterapi Merkezi, Doğum Odaları ile 125 poliklinik odası, 16 yataklı klinik, 7 acil polikliniği ile toplam 52 acil yatak kapasitesi olacak. 12 Ameliyathane salonu, 27 yataklı Genel Yoğun Bakım, 9 yataklı Koroner Yoğun Bakım, 9 yataklı KVC Yoğun Bakım, 9 yataklı Çocuk Yoğun Bakım, 16 yataklı Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi, 18 yatak kapasiteli Diyaliz Ünitesi, 1 MRI, 8 Röntgen, 3 Tomografi, 2 Mamografi, 12 Ultrason odası bulunacak”

Yeni Devlet Hastanesi’nin Kastamonu Tıp Fakültesi ile birlikte entegreli bir şekilde çalışacağına da değinen Gülşen, aynı zamanda yeni yapılan devlet hastanesi yanında Diş Hastanesinin de inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini ve yakın zamanda tamamlanmasının planladığında kaydetti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)