Yenidünya, İlyasbey Köyünü Ziyaret Etti

CHP Kastamonu Milletvekili adayı Prof. Dr. A.Caner Yenidünya, seçim ziyaretlerini sürdürüyor.

  • 364
Yenidünya, İlyasbey Köyünü Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Yenidünya, Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı İlyasbey köyü Baltacı pazarına ziyaret gerçekleştirdi. Cide ilçe teşkilatı tarafından organize edilen ziyarette vatandaşlara hitap eden A. Caner Yenidünya, seçilmesi durumunda yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karadeniz sahil yoluna değinen Yenidünya, sahil yolunun Hopa’dan Sinop’a kadar, diğer yönden de Bartın’a kadar geldiğini ancak, nedense Kastamonu’nun en sona bırakıldığını hatırlattı. İlyasbey köyüne gelmek için Şenpazar grup yolunu kullandığını belirten Yenidünya, her tarafı çukurlaşan adeta köstebek yuvası haline gelen 30 Km’lik yolu 1.5 saatte gelebildiklerini belirtti. Seçilmesi durumunda mecliste el kaldırıp indiren vekillerden olmayacağını söyleyen Yenidünya, Kastamonu’nun var olan birçok sorununu bildiğini ve bu sorunları çözmek için aday olduğunu söyledi. Baltacı pazarında coşkulu bir kalabalıkla karşılanan Yenidünya, Pazar esnaflarını ve işyerlerinde ki esnafları ziyaret edip sorunlarını dinledi. Yenidünya, 7 Haziranda ki genel seçimlerde vatandaşlardan destek sözünü de alarak köyden ayrıldı. Ayrıca, CHP Cide ilçe teşkilatı tarafından Baltacı pazarındaki vatandaşlara tavuklu pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

ÇATALOLUK KÖYÜNE DOKTOR SÖZÜ

CHP Cide ilçe teşkilatından Çataloluk köyüne ziyaret gerçekleştirildi. 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi gerçekleşen ziyarette köylülerle sohbet eden heyet, Çataloluk köyünün sorunlarını birinci ağızdan dinlediler.

Çataloluk köyünün sorunlarını dinleyen CHP Cide ilçe başkanı Zeki Emül, CHP'nin iktidara gelmesi durumunda, 2005 yılında yapımı tamamlanan ama bittiği günden beri atıl durumunda olan Sağlık Ocağının faaliyete geçirilerek doktor tayin edeceklerini belirtti. Çataloluk köyünün çevre köyler içerisinde merkez köy olduğunu belirten Emül, "Çataloluk köyümüz, çevresindeki yaklaşık 15 köyün merkez köyüdür, zamanında buradaki sağlık sorunlarını göz önüne alan iktidarlar buraya Devlet Hastanesi niteliğinde ki 4 katlı Sağlık Ocağını yapmışlar. Ama günümüzde ki iktidar maalesef 13 yıllık iktidar süresince buraya, doktor yada sağlık görevlisi tayin edememiştir. Ve ben şahsım olarak CHP iktidara gelirse bu eksikliği gidermeye söz veriyorum" dedi.

YENİKÖY KÖYÜNE KİLİTLİ PARKE TAŞI

Cide ilçesine bağlı uzak köylerden olan Yeniköy köyündeki köy meydanına ve cami çevresine CHP Cide ilçe başkanlığı tarafından kilitli parke taşı döşendi. Köy muhtarı Cavit Ay, uzun zamandır parke taşı için köy olarak istekleri olduğunu belirterek sebep olanlara teşekkür etti. Muhtar Ay, “Köylerinde özellikle cami çevresine kilitli parke taşı için birçok kez yetkili yerlere müracaatta bulunmalarına rağmen parke taşının döşenmediğini, son olarak da CHP Cide ilçe başkanımız Zeki Emül beye durumu anlattım, kendisi köyümüze gelip incelemelerde bulunup parke taşlarını İstanbul Beşiktaş Belediyesinden tedarik ederek köyümüze getirip döşetti. Zeki beye ve Beşiktaş belediye başkanına köyümüz adını teşekkür ediyorum” dedi.

MEHMET SALMAN (İHA)