Yerel Basın Yaşam Savaşı Veriyor

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz, Afyon'da gerçekleştirilen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 5.Başkanlar Kurulu toplantısında bir konuşma yaptı.

  • 343
Yerel Basın Yaşam Savaşı Veriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

5.Başkanlar Kurulu’na Kastamonu’dan kucak dolusu selam getirdiğini belirterek konuşmasına başlayan Yılmaz, Kastamonu basını ile ilgili bazı rakamsal bilgiler verdi.

Birçok ilde olduğu gibi Kastamonu’da da yerel basının özellikle son dönemde her geçen gün azalan resmi ilanlar nedeniyle yaşam savaşı verdiğini kaydeden Yılmaz: “Yaklaşık üç yıldır mücadelesini verdiğimiz bir konu var. Orman Satış İlanlarının uzunca bir süredir yerel basına verilmeden tahtaya asılarak geçilmesi konusu üzerinde yoğun bir çalışma sergiledik. Başta Sayın Başbakan, Bakanlar ve Genel Müdürler olmak üzere bu sorunumuzu her makama taşıdık. Ancak halen bir sonuca ulaşamadık. Kastamonu Basını olarak, bölge illerimizi, federasyonumuzu ve konfederasyonumuzu bu konuya daha çok eğilmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Toplantının değerlendirme bölümünde söz alan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, orman satış ilanları ile ilgili Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nin çalışmalarını bildiklerini, konunun takipçisi olduklarını ifade ettiler.

(KGC)