Anadilde eğitim için dilekçe verdiler

Batman'da anadilde eğitim için Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verildi. Batman Kürdi Der üyeleri, BDP il yönetimi ve bazı STK'lar, anadilde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması talebiyle Sanat Sokağı'nda basın açıklaması...

  • 521
Anadilde eğitim için dilekçe verdiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Batman'da anadilde eğitim için Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verildi.

Batman Kürdi Der üyeleri, BDP il yönetimi ve bazı STK'lar, anadilde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması talebiyle Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yaptı. Okunan basın açıklamasında anadilde eğitimin doğuştan gelen bir hak olduğuna vurgu yapılarak, "Kürt halkı olarak diğer halklar gibi kendi dilimizle anadilde eğitim görmek istiyoruz. Bunun için hazırlamış olduğumuz dilekçelerimizi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vereceğiz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın ardından grup Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar yürüdü. Grubu temsilen dilekçeleri teslim etmek üzere Milli Eğitim Müdürlüğü binasına giren Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, BDP eş başkanları ve bazı STK temsilcileri dilekçeleri teslim edecek muhatap bulamadı. Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel'in Vali Yılmaz Arslan'ı arayıp durumu bildirmesinin ardından sorun çözüldü. Evrak kayda giden heyet, dilekçelerin kaydını yaptırıp ilgili merciye teslim etti. Dilekçelerin Batman Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilmesinden sonra grup dağıldı.