BDP'den Pakete Tepki Yürüyüşü

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşle 'Demokratikleşme Paketi' protesto edildi.

  • 498
BDP'den Pakete Tepki Yürüyüşü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşle ‘Demokratikleşme Paketi’ protesto edildi.


Parti binası önünde bir araya gelen partililer, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Fakiye Teyran Parkı’na kadar sloganlar atarak yürüdüler. Burada bir açıklama yapan BDP İl Başkan Yardımcısı Azim Yacan, ‘Demokratikleşme Paketi’ni eleştirdi. Yacan, “Biz pakete yönelik basından aldığımız duyumlara ilişkin daha önce açıklamamızı yapmıştık. Bu paketin Kürtlerin ve kamuoyunun beklentilerini karşılamayacağını ifade etmiştik. Dolayısı ile bugün bu açıklamalarımız tam yerini bulmuştur. Başbakanın açıkladığı paket, demokratikleşmeden uzaktır. Kürtlerin temel taleplerini karşılamaktan uzaktır. Anadil eğitimi Kürtlerin en temel eğitimidir. Yine Öcalan’ın müzakere koşullarının iyileştirilmesi, Kürt halkının temel taleplerinden biridir” dedi.


Yapılan açıklamanın ardından dağılan grubun arasında bazı çocuklar, bir binanın camlara taş atarak kısa süreli gerginliğe neden oldular.