Ege'den Akdeniz'e bisiklet turu

Çukurova Üniversitesi Bisiklet Kulübü (ÇÜBİK) İzmir'den Adana'ya, bisiklet turu gerçekleştirmek üzere yola çıktı.

  • 600
Ege'den Akdeniz'e bisiklet turu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çukurova Üniversitesi Bisiklet Kulübü (ÇÜBİK) İzmir’den Adana’ya, bisiklet turu gerçekleştirmek üzere yola çıktı.

20 gün sürecek yolculuğu, TIP Fakültesi’nden Ömer Taşkın, Eğitim Fakültesi’nden Hakan Akıllıoğlu, BESYO Spor Yöneticiliği’nden Selçuk Aslan ve üniversite personeli İzzet Altınsoy gerçekleştirecek.

4 kişilik ekip, antik kent Efes’ten başlayarak, dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağına, Likya Uygarlığına başkentlik yapmış mistik Ksantas’ tan ölü denizin doğal manzaralarına, dünyadaki doğal cennetlerden birisi olan Kelebekler Vadisi’nden, Olimpos-Çıralı’ya, Mersin’in güzelliği Kız Kalesi’nden Anavarza’ya kadar uzanan yolculukta birçok tarihi ve kültürel yeri geçecek.

20 günün sonunda bisiklet turunu tamamlayacak ÇÜBİK üyeleri, amaçlarının bisiklet kullanımına dikkat çekmek olduğunu söyledi. Doğaya zarar vermeden de bisikletle yolculuk yapmanın mümkün olduğunu göstermek istediklerini aktaran ÇÜBİK üyeleri, insan, toplum ve çevre sağlığını korumanın yanı sıra, ulaşım ve bir turizm alternatifi olarak bisikletin, bireysel ve toplumsal sağlık sorunlarında önemli bir halka olduğunu bu tur aracılığı ile göstermek olduğunu belirtti.