'Yetenek Kazandırma, Mesleki Eğitim ve Kasaplık Eğitimi' kursu

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi 'Yetenek Kazandırma, Mesleki Eğitim ve Kasaplık Eğitimi' verildi.

  • 3528
'Yetenek Kazandırma, Mesleki Eğitim ve Kasaplık Eğitimi' kursu

Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği, Devrekani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Devrekani Halk Eğitim Merkezi tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesi "Yetenek Kazandırma, Mesleki Eğitim ve Kasaplık Eğitimi" verildi.

Yetenek Kazandırma, Mesleki Eğitim ve Kasaplık Eğitimi kapsamında 3 gün devam eden eğitim seminerinin ilk aşaması olan İş Sağlığı ve Güvenliği dersi Devrekani Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda, Yetenek Kazandırma, Mesleki Eğitim ve Kasaplık Eğitimi kursu bir otelde öğretici Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek Bideci ve Kastamonu Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Fatma Yağmur Hazar’ın katılımıyla gerçekleştirilirken, açılan kursa 50 kursiyer katıldı.

Kurbanlık hayvanlarda kesimden önce ve sonra yapılması gerekenler, dini hususlara uygunluk, kesim sırasında meydana gelebilecek yaralanmalarla hijyen ve koronavirüs tedbirleriyle ilgili bilgiler aktarıldı. Kursiyerlere bir et işletmesinde uygulamalı pratik ve teorik bilgiler verildi.

Düzenlenen kurs programında bu yıl hijyen ve koronavirüs tedbirlerinin ön planda olduğuna vurgu yapan Devrekani Yerel Eylem Grubu Dernek Başkanı Dr. Gül Banu Çiçek Bideci, kursun gerçekleşmesine emek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür etti. Bideci; "Belirlenen kesim yerleri dışında vatandaşların kurban kesmemelerini, mağduriyet yaşamamaları için belirtilen uyarılara, virüs tedbirleri ile özellikle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istiyoruz. Şimdiden merhamet duygusunun yoğun yaşandığı, çevreye duyarlı, sağlıklı bir bayram geçirmemiz temennisiyle iyi bayramlar diliyorum" dedi.

Üç günlük kurs sürecinde Dernek Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Devrekani Tarım ve Orman İlçe Müdürü Özcan Gazioğlu ve Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Selim Dere misafir katılımcılar olarak ziyarette bulundu.