Yetim öğrenciler için Ankara gezisi

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, ilçede eğitim öğretim gören ortaokul seviyesindeki 28 öksüz ve yetim öğrenci için Ankara gezisi düzenledi.

  • 615
Yetim öğrenciler için Ankara gezisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pişkin, gezi dönüşü, yaptığı açıklamada, kendisinin de 8 yaşında yetim kaldığını söyledi.

Anne ve babanın yerini kimsenin alamayacağını belirten Kaymakam Pişkin, "Çocuk yaşta öksüz veya yetim kalmak çocukların tek başına mücadele edemeyeceği zorluklarla karşı karşıya kalınmasına neden oluyor. Bu zorlukları ailesinin desteğiyle aşmış ve başarıyı yakalamış bir kaymakam olarak, öksüz ve yetim öğrencilere başarıya giden yolu göstermek onları bu yola kanalize etmek istiyorum." dedi.

Tosya'da eğitim öğretim başarı çıtasını daha yukarılara taşımak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Pişkin, şunları kaydetti:

"Öksüz ve yetim öğrencilerimizi kapsayan birçok projeyi hayata geçirdik. Yine bu kapsamda Ankara’ya iki gün süren bir gezi düzenledik. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anıtkabir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Resim ve Heykel Müzesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilim Müzesi başta olmak üzere tarihi ve kültürel zenginliklerimizin sergilendiği yerleri birlikte ziyaret ettik. Onların hoşça vakit geçirebilmesi için bowling turnuvası düzenledik. Sinemaya gittik. Ziyaretimizin finansmanını Ankara’da ikamet eden Tosyalı İş Adamı Osman Çalışkan karşıladı. Osman Bey öğrencilerimizin hepsine ayakkabı ile giyecek alarak hediye etti. İki öğrencimize dizüstü bilgisayar ve tablet hediye etti. Bisikleti olmadığını belirten 8 öğrencimize de bisiklet hediye etti."

Pişkin, iki bilgisayar ve tablet hediye etmek için tüm öğrencilerin katıldığı çekiliş yaptıklarını belirtti.

Dizüstü bilgisayar çıkan öğrencinin, kendisinin bilgisayarı olduğunu belirterek bunu bir başka öğrenciye verilmesini istediğini ifade eden Pişkin, " Bu anlamlı sahne geleceğimizin emin ellerde olduğunun en büyük kanıtı." ifadelerini kullandı.