Yıldırım: 'Kadınlarımız baş tacımızdır'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Mehmet Yıldırım: 'Kadınlarımız baş tacımızdır' dedi.

  • 698
Yıldırım: 'Kadınlarımız baş tacımızdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Mehmet Yıldırım 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda ailenin temelini oluşturan kadınların öneminde işaret etti.

Nene Hatunların, Şerife Bacıların, Halime Çavuşların torunları olarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Mehmet Yıldırım, kadınların ailenin temelini oluşturan mihenk taşı olduğunu vurguladı.

Huzurlu ve mutlu bir aile yapısının tesis edilmesinde, güçlü bir toplumsal yapının kurulmasında en önemli rolü oynayan, tarihte büyük kahramanları dünyaya getirerek tarihin sürecinde büyük değişimlere yol açan, önderlikleriyle tarihimize damgasını vuran kadınların baş tacı olduğunu vurgulayan Yıldırım: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yaşamın her alanında emek harcayan, çalışan, evlatlar yetiştiren, hayatı çekip çeviren emektar, vefakâr kadınlarımızı, tüm dünya kadınlarını canı gönülden kutluyor ve sevgiyle selamlıyorum. Toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru, toplumun temel taşı olan Türk Kadını ve Türk annesi daima özverinin, sevginin kaynağı olmuştur.  Cumhuriyetimizin kurulmasıyla elde ettiği haklara, eğitimden bilime, sanattan ekonomik alana, siyasetten kamu yönetimine kadar her alanda başarı ile yerini almıştır. Kurtuluş savaşında da tüm dünya’ya örnek davranışlarını sergileyerek ülkesinin özgürlük ve bağımsızlığı için erkeği ile birlikte çarpışan fedakâr Anadolu kadını her türlü takdiri hak etmektedir. Ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkıları bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamın gelişmesindeki en önemli temel taşlarımızdır. Kadınlarımızın daha iyi bir hayat standardına kavuşmaları için siyasiler olarak bizler her alanda gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

Kadınların ihmal edildiği toplumların varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığını ifade eden Yıldırım: “Gelişen teknoloji, yükselen yaşam standartları ve artan eğitim seviyesiyle kadınlarımız siyasetten, ticarete, üretimden sanata her alanda yer alıyor. Kadınlarımız yeteneklerini en iyi şekilde kullanarak kendilerini en iyi şekilde ifade ediyor. Bugün artık hem Türkiye’de hem de dünyada seçen, seçilebilen, çalışan, kendi ayakları üzerinde duran, emeğinin karşılığını alan, hakkını savunan bir kadın portresi vardır. Hem dünyada, hem ülkemizde nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımız kendini yetiştirmekte, her geçen gün daha nitelikli hale gelerek hak mücadelelerini sürdürmektedirler. Bu mücadelenin en büyük destekçilerinden olan ülkemiz güçlü kadınlarımızla, güçlü aile yapısıyla daha güçlü bir Türkiye olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemektedir. Bu ilerlemede katkı sağlayan, toplumumuzu ve dünyayı daha aydınlık, daha huzurlu, daha müreffeh bir geleceğe taşıyan bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum” diye konuştu.

KAZIM BOLAT