Yıldız Kaleci Barjaktarovic Kastamonu'da

Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Kastamonu Belediyesi GSK, Karadağlı yıldız kaleci Sonja Barjaktoroviç'in transferini tamamladı.

  • 751
Yıldız Kaleci Barjaktarovic Kastamonu'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hentbol kariyerine Montenegro’nun Berane kulübünde başlayan Karadağlı kaleci Sonja Barjaktorovic, kendisini Kastamonu Belediyesi GSK Takımına bağlayan sözleşmeye imza attı.

11 Eylül 1986 doğumlu yıldız kalecinin kariyerinde ise çok önemli başarılar yer alıyor. 2002 yılında hentbol kariyerine başlayan Barjaktoroviç’in başarıları arasında; Kupa Galipleri Kupası, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, EHF Kupası Şampiyonluğu, 2012 Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya ve 2012 Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya gibi önemli başarılar bulunuyor. Son olarak 2015 Bayanlar Hentbol Dünya Şampiyonası’nda ülkesinin milli formasını giyen Barjakorovic, ülkemizde de 2015-2016 Bayanlar Hentbol Süper Ligi’nin ilk yarısında Osmangazi Belediyesi’nin kalesini korudu.

Transferin gerçekleşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Kastamonu Belediyesi Spor İşleri Müdürü Metehan Babaş; “Avrupa’nın en önemli ve başarılı kalecilerinden bir tanesini Kastamonu Belediyesi GSK’ya kazandırdık. İkinci yarıda hem Avrupa Kupası’nda hem de Süper Lig’de vereceğimiz mücadelelerde çok büyük katkıları olacağına inandığımız bir transferi sonlandırdık. Özellikle ligde vereceğimiz şampiyonluk mücadelesi bizim için çok önemli. Liderle aramızda iki puan var ve biz bu sezonu şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz. İnşallah sezon sonunda Atatürk Spor Salonu’nda tüm Kastamonulu hemşerilerimiz ile birlikte şampiyonluğu doyasıya kutlarız” dedi. 


(KG)