Yıllar Sonra Yeniden Gördüler

Kıbrıs Gazileri ''Şehit Yakınları ve Gaziler Gezi Projesi'' kapsamında özel tur şirketi olan ''Ves'' ile Kıbrıs'a götürülerek anılarını tazeledi.

  • 463
Yıllar Sonra Yeniden Gördüler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daday Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Kıbrıs Gazileri Zeki Sezer, Hilmi Yiğit, Kemal Sulamacı, Nihat Kabakulak ve gazi eşi Emine Bıyıklı ''Şehit Yakınları ve Gaziler Gezi Projesi'' kapsamında özel tur şirketi olan ''Ves'' ile Kıbrıs'a götürülerek anılarını tazeledi.

Kastamonu'nun Daday İlçesinde Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Kıbrıs Gazileri Zeki Sezer, Hilmi Yiğit, Kemal Sulamacı, Nihat Kabakulak ve gazi eşi Emine Bıyıklı ''Şehit Yakınları ve Gaziler Gezi Projesi'' kapsamında özel tur şirketi olan ''Ves'' ile Kıbrıs'a götürülerek anılarını tazeledi. Savaştıkları yerleri yıllar sonra tekrar görme fırsatı bulan Gaziler, Kıbrıs’ta anılarını tazeledi. Kıbrıs’a gerçekleştirilen gezide gazilere, SYDV Müdürü Huriye Yılmaz ve SYDV Personellerinden Nermin Köseoğlu eşlik etti.

Daday'lı gaziler, ilk olarak 20 Temmuz Barış Harekatının yapıldığı Yavuz Çıkarma Plajı, Barış ve Özgürlük Anıtı, Barış ve Özgürlük Müzesi ve Karaoğlanoğlu Şehitliği’ni ziyaret ettikten sonra Beyaz Ev Sosyal Tesisi ve Çanakkale Şehitliği’nden sonra en büyük şehitlik olan Boğaz Şehitliği’ni ziyaret eden gaziler, uğruna savaştıkları toprakları ve beraber savaştıkları ve şehit olan silah arkadaşlarını gördü. Gaziler ve beraberindeki heyet Lefkoşa’ya geçip Barbarlık Müzesi’ni ziyaret etti. Lefkoşa sınır bölgeleri ve Lefkoşa Sur içerisinde Girne Kapısı ve Selimiye Camii’ni ziyaret eden gaziler, Arasta adı verilen halk çarşısını gezerek Rum ve Türk tarafları içinde en yakın sınır kapısı olan Lokmacı sınır kapısını görüp, Büyük Han’ı ziyaret etti. Gazimağusa’da hayalet şehir denilen yerleri görüp Mağusa Sur içini gören gaziler, Sur içerisinde Deniz Kapısı, Lala Mustafa Paşa Camii, Venedik Sarayı Kalıntıları ve Namık Kemal Zindanı’nı inceledi. Dadaylı gaziler ikinci gün ise Mavi Köşk, askeriyenin içerisinde olan Dil Okulu ve Güzel Yurtta bulunan Askeri Gazino ve gazilerin savaştığı yerlere gezdi.

Kıbrıs gezisi’nin oldukça faydalı geçtiğini belirten gaziler, Daday Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfın'na ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

SERKAN YILMAZ (İHA)