Yine Traktöre HGS Cezası

Kastamonu'nun merkeze bağlı Kırık köyünde ikamet eden Hasan Çolakoğlu'na (35) ait traktöre, HGS'yi ihlal ettiği gerekçesi ile ceza gönderildi.

  • 1612
Yine Traktöre HGS Cezası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun merkeze bağlı Kırık köyünde ikamet eden Hasan Çolakoğlu'na (35) ait traktöre, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 10.10.2014 tarihinde HGS’yi ihlal ederek geçtiği gerekçesiyle 286 liralık trafik cezası tebligatı gönderildi.

Çolakoğlu, cezayı görünce büyük şaşkınlık yaşadığını belirterek, cezanın iptali için mahkemeye başvurduğunu söyledi.

İstanbul’a traktör ile hiç gitmediğini belirten Hasan Çolakoğlu, Kırık köyünde bulunan 37 PK 845 plakalı traktörünü 2006 yılında aldığını ve köyünde tarım işinden başka bir nedenle hiç kullanmadığını ifade ederek, “İstanbul’a daha önce şahsi aracımla gittim. Fakat traktörle Kastamonu’nun şehir merkezine indim sadece, başka hiçbir yere gitmedim. Traktöre, 10 Kasım 2014 tarihinde İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde HGS’yi ihlal ettiğim gerekçesiyle 286 lira para cezası gelince şaşkınlık yaşadım. Zaten traktörün otoyola girmesi yasak. Bırakın bu traktörle İstanbul’a gitmeyi, şehir merkezine kadar zar zor iniyorum” dedi.

Cezanın düzeltilmesi için itirazda bulunduğunu anlatan Çolakoğlu, “Evrak geldiğinde, traktöre ceza yazıldığını görünce çok şaşırdım. Yetkilileri arayarak durumu anlattım. Yetkililer dilekçe yazarak itiraz edebileceğimi söyledi. Şimdi gerekenin yapılmasını bekleyeceğim. Büyük bir ihtimalle plakayı yanlış okudular” diye konuştu.

Cezanın iptali için ayrıca Kastamonu Sulh Ceza Mahkemesi'ne de itirazda bulunduğunu söyleyen Çolakoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na da itirazda bulunduğunu ifade ederek, cezanın iptal edilmesini umduğunu ve yaşadığı olaydan ötürü büyük şaşkınlık yaşadığını sözlerine ekledi.

(İHA)