Yol Verme Cinayetinde 34 Yıl Hapis

Kastamonu'da yol verme cinayeti davasında baba 24 yıl, oğlu ise 10 yıl hapse mahkum edildi.

  • 1428
Yol Verme Cinayetinde 34 Yıl Hapis
TAKİP ET Google News ile Takip Et


22 Eylül 2013’te Nasrullah Meydanı’nda yol verme tartışması sonrası iki grup arasında çıkan kavgada Hakan K. (48) ile oğlu Gökhan K. (21), yanlarındaki silahla etrafa rastgele ateş açmış ve Tahsin Güvenç (53) hayatını kaybetmişti. Olayda, Hakkı G. (27), Sami M. (41) ve Sedat G. (25) de yaralanmıştı. Olay sonrası tutuklanan ve haklarında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ‘kasten adam öldürme’ suçundan dava açılan baba Hakan K. ile oğlu Gökhan K., tutuksuz yargılanan sanıklar Sedat G., Adnan M., Hakkı G. ve Tolga K. son kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada söz alan sanık Hakan K., “Bu olayın olmaması için çok uğraştım ama olmadı. Pişmanım” derken, oğlu Gökhan K. ise, “Kendimi savunmak için ateş ettim” diyerek kendini savundu. 

Sanıkları dinledikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, Sedat G., Adnan M. ve Hakkı G., Tolga K.’nın hakaret suçundan beraatine, tutuklu sanık Hakan K.’nın silahla Tahsin Güvenç’i öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasın karar verdi. Mahkeme heyeti, cezayı haksız tahrik altında işlendiği için 18 yıla düşürürken, sanığın mahkemedeki iyi halini de göz önüne alarak cezayı 15 yıla kadar düşürdü. Ayrıca Hakan K.’ya yine silahla Hakkı G.’yi yaralaması nedeniyle 7 yıl 6 ay hapis cezası, silahla Sami M.’yi yaraladığı gerekçesiyle 2 yıl 4 ay hapis cezası ve ruhsatsız silah taşımaktan da 10 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, toplamda Hakan K.’ye 24 yıl 10 ay 3 gün hapis cezası verdi. Diğer tutuklu sanık Gökhan K. ise, silahla Sedat G.’yi yaralamaktan 8 yıl 9 ay, ruhsatsız silah taşımaktan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)