'Yunanistan başkalarının maşası oluyor'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Biz tüm tezlerimizi hukuk dilinde anlatıyoruz ama Yunanistan başkalarının maşası oluyor.' dedi.

  • 1280
'Yunanistan başkalarının maşası oluyor'

"Biz tüm tezlerimizi hukuk dilinde anlatıyoruz"

Bakan Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ama Türkiye olarak biz BM'ye yazdığımız mektuplar silahsızlandırılmış adaların silahlandırılması ihlali, aynı şekilde diğer konular Türkiye'nin haklı tezlerini tüm dünyaya anlatmaya başlayınca bu sefer yaygara kopardılar 'Türkiye bizim topraklarımıza göz dikiyor, egemenliğimizi ihlal etmeye başlıyor' Anlaşmalar ortada. Sen bu adaları silahlandıramazsın kardeşim, o şartla verilmiş. Anlaşmayı bozuyorsun. Benimle hukuk dilinde konuş. Gidip de sağa sola iftira atma, yalan atma. Başkalarının maşası olma. Dün ben bunu söyleyince maalesef en çok eleştiri de içeriden geldi. Neymiş efendim 'Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanının böyle bir üslupla konuşmaması lazımmış, Yunanistan'ı incitmememiz lazımmış bizim. 'Yunanistan sorunları kaşıyor' dedik ya, bu üslup olmazmış. Neredeyse 'Yunanistan haklı' diyecekler. Biz tüm tezlerimizi hukuk dilinde anlatıyoruz ama Yunanistan başkalarının maşası oluyor. Sürekli bizi tahrik etmeye çalışıyor. Biz de kendisine hatırlatıyoruz, geçmişte de tahriklerde bulundunuz, cevabını aldınız. Faturası da ağır oldu. Bunu en iyi Yunanistan'ın bilmesi lazım."

"Türkiye’nin dostluğu kadimdir, husumeti ise vahimdir"

Yunanistan'a Türkiye'nin dostluğunu kazanması tavsiyesinde bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye’nin dostluğu kadimdir, husumeti ise vahimdir. Türkiye’nin dostluğunu kazamaya çalış. Başkalarına güvenme, başkalarının ikinci el üç beş uçak vermesiyle veya sana silah vermesiyle hiçbir avantaj elde edemezsiniz. Ülkende birkaç üs kurdun diye havalara girmeye gerek yok. Sorunları çözmek istiyorsan önce samimi ol ama bu samimiyeti Yunanistan’da göremiyoruz. Biz de hak ve çıkarlarımızı korumak için, Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını korumak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Biliyorsunuz Abdülhamid Han gemimiz Akdeniz'e açıldı kıta sahanlığımızın her bölgesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ruhsat verdiği her yerde sondaj ve sismik araştırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu bizim hakkımız, bu bizim görevimiz." diye konuştu.

Haberin Başına Dön
1
2