Yusuf Öz, Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öz, 19 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

  • 717
Yusuf Öz, Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Muhalle muhtarlarına kurum hakkında bilgiler veren ve kurumu gezdiren Yusuf Öz, özel eğitim alan öğrencilerin mutlu yaşamaları için ellerinden gelen gayretin en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bir eğitim yuvası olduğu kadar sıcak bir ev olduğuna dikkat çeken Yusuf Öz, “Burası zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerimizin eğitim aldığı özel iyileştirme eğitim merkezidir. Burada öğrencilerimiz, yavrularımız bir takım beceriler elde ederek topluma entegre oluyorlar. Çünkü artık biz yavrularımız hayattan soyutlamıyoruz. Bu çocuklarımızın toplumda elden geldiğince yararlı bireyler olabilmesi için gayret gösterirken her türlü imkânlarımızı seferber ediyoruz. Her çocuğumuzun kendi potansiyeli nispetinde bu tarzda bir eğitimden geçiyor. İnşallah burada ağırlanan ve eğitim gören çocuklarımız bir sonraki kademelerde durumlarına göre mesleki beceri elde edip topluma, millete, memlekete yararlı insanlar olacaklar” dedi.

Muhtarlığın sadece makamda oturan kişilerden ibaret olmaması gerektiğine vurgulayan Yusuf Öz, şöyle konuştu: “Muhtarlarımız mahallelerini en iyi tanıyan kişilerdir. Muhtarlarımız mahallelerinde yaşanan aksaklıkları göz ardı etmeden yetkili kurumlara bildirmelidir. Önceki dönemlerde muhtarlarımızın pek bir araya gelme ihtimali yoktu. Şimdi 19 mahallemizin muhtarı birbiriyle koordineli çalışıyor. Bu çalışma tarzı beni oldukça memnun etti. Bizler hem iş adamları, hem siyasiler hem muhtarlar olarak Kastamonu’nun sorunlarını ilgili yerlere taşıyarak çözmeliyiz. Bir olursak, birlik olursak Kastamonu için çok güzel şeyler yapabiliriz. Yeter ki birlik ruhumuzu daima diri tutalım. Var olan sorunlara sadece eleştiri yaparak değil de çözüm üreterek katkı sunalım”

Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezen ve öğrencilerin yapmış oldukları çalışmaları inceleyen mahalle muhtarları ise, muhtarlar olarak üzerine düşen görev olduğunda yapmaya hazır olduklarını kaydettiler.

(İHA)