Yusuf Öz'den Adaylıkla İlgili Açıklama

İş adamı Yusuf Öz, adaylık açıklamalarına son noktayı koydu.

  • 784
Yusuf Öz'den Adaylıkla İlgili Açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekilliği adaylığı için adı sürekli zikredilen İş Adamı Yusuf Öz, adaylık konusunda çıkan söylemlere açıklık getirerek aday olmayacağını, adaylık için ise herhangi bir başvuru yapmadığını belirtti.

1 Kasım 2015 seçimlerine yaklaşık 2 aylık bir süre kala hem AK Parti’de hem de MHP’de aday adaylığı çalışmaları devam ederken CHP’de ise çalışmaları büyük bir gizlilik içerisinde yürütülüyor. Kastamonu kamuoyunda milletvekilliği adayı olması yönünde adı defalarca telaffuz edilen İş Adamı Yusuf Öz, aday olmak gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. Kastamonu kamuoyunun kendisine göstermiş ilgiden dolayı teşekkür eden İş Adamı Yusuf Öz: “Düne kadar kişi, ideolojik fikir, makam ve mevki gözetmeksizin aktif siyasetin içerisinde oldum. Belli dönemlerde belli siyasi çalışmaların içerisinde yer aldım. Hemşerilerimin aday olmam noktasında şahsıma gösterdikleri ilgiye teşekkür ediyorum. Ancak aday olmak gibi bir düşünceye sahip değilim ki aday olmak gibi de bir girişimde bulunmadım. İsmimin seçim dönemlerinde telaffuz edilmesinden onur duydum. Ama artık özel işlerime yoğunluk vermek istiyorum. Özel işlerimin yoğunluğu nedeniyle siyasete zaman ayırabileceğimi de düşünmüyorum. Siyasi parti ayrımı yapmıyorum. Aday adayı olan değerli arkadaşlarım var. Seçildikleri takdirde Kastamonu için güzel işler yapabileceklerini düşünüyorum. Aday olacak arkadaşlara da şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

“TÜRKİYE ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”

Son dönemlerde artan terör olayları nedeniyle Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Öz: “Ülkemiz son dönemlerde terör belası yüzünden zor bir süreçten geçiyor. Gün geçmiyor ki şehit haberleri eksik olmuyor. Onlarca emniyet mensubumuz, askerimiz, polisimiz ülkemizin bekası için hayatını kaybediyor. Felaket senaryosu çizmiyorum ama özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemiz yangın yeri gibi. Vatandaşlarımız tedirgin. Şehit haberlerini alan ailelerimizin ocaklarına ateş düşüyor. Böyle bir ortamda seçime gitmek ne kadar doğru onu da bilemiyorum. 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz zor bir süreçten geçerken çok da sağlıklı olup olamayacağı konusunda endişelerim var. Eski bir siyasetçi olarak özellikle bu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çalışması gerektiği kanaatindeyim. Türkiye Büyük Millet Meclisi özellikle bu dönemde çalışsa ve terör belasının sona erdirilmesi için yapılacak olan ne varsa, çıkarılacak olan hangi yasa varsa çıkarsa daha iyi olurdu. Vatanımız için, milletimiz için ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapalım. Kişisel çıkarlar için vekil adayı olmayı, vekillik yapmayı bir kenara bırakarak yaşadığımız bu acı sürecin sona ermesi için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarak malımızla, mülkümüzle ve daha da önemlisi canımızla çalışalım. Ülkemizin içinde bulunduğu zor süreçten çıkabilmesi için gayret göstermek vekil adayı olmaktan, vekillik yapmaktan daha hayırlı bir iş olur” diye konuştu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)