Zimmetine 10 milyon lira para geçiren avukat, tutuklandı

Kastamonu'da DSİ 23. Bölge Müdürlüğünün hukuk servisinde görevli bir avukat, zimmetine yaklaşık 10 milyon TL geçirdiği iddialarıyla tutuklandı.

  • 2152
Zimmetine 10 milyon lira para geçiren avukat, tutuklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre, DSİ 23. Bölge Müdürlüğünün hukuk servisinde görevli Avukat G.E. hakkında Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından zimmetine para geçirdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında zimmetine para geçirdiği ileri sürülen Avukat G.E., Kastamonu’daki adreslerinde bulunamayınca hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İstanbul’da emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan Avukat G.E., polis ekiplerince Kastamonu’ya getirilerek emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Avukat G.E., çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Avukat G.E.’nin, mahkemeye yatırılması gereken harç paralarını mahkemeye yatırmış gibi göstererek ilk belirlemelere göre yaklaşık 10 milyon lirayı zimmetine geçirdiği iddia ediliyor. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma sürerken, olayda başka şüphelinin olup olmadığı ve zimmete ne kadar para geçirildiği ise tespit edilmeye çalışılıyor.

Öte yandan zimmet suçunun ortaya çıkmasıyla birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından DSİ 23. Bölge Müdürlüğüne olayın araştırılması için müfettiş görevlendirildiği öğrenildi.